HomeHL-GreeceΕπίθεση με βιτριόλι: Έτοιμη να αντικρίσει την Έφη η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Επίθεση με βιτριόλι: Έτοιμη να αντικρίσει την Έφη η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Αύριο ξεκινά η δίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις ένα 24ωρο έμεινε για την πολύκροτη δίκη, όπως έχει χαρακτηριστεί, η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατά την οποία η 37χρονη βιτριολίστρια θα κληθεί μπροστά στους δικαστές και στο θύμα της την Ιωάννα Παλιοσπύρου, να απολογηθεί για όλα όσα προκάλεσαν την επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της όμορφης 34χρονης στις 20 Μαΐου 2020.

Στόχος των δικαστών είναι η δική να ξεκινήσει κανονικά αύριο και να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο και μάλιστα πριν η κατηγορούμενη από την Αμφιλοχία κλείσει τον 18ο μήνα της προφυλάκισης της, ώστε να μην χρειαστεί ούτε για μια ημέρα να μείνει εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας η 37χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα.

Για τον λόγο αυτό στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν οι βασικότεροι από τους 35 συνολικά μάρτυρες, όπως είναι οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, προκειμένου να περιγράψουν όλο το φάσμα της επίθεσης με το βιτριόλι, την κατάσταση της Ιωάννας που έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, τα σοβαρά τραύματα και τα 9 χειρουργεία που έχει κάνει μέχρι ώρας καθώς υπολείπονται κι άλλα πολλά, αλλά και τα σχέδια της βιτριολίστριας αμέσως μετά την επίθεση καθώς υπάρχουν υποψίες πως είχε βάλει στόχο κι άλλα πρόσωπα.

Μέσα από την ακροαματική διαδικασία οι δικαστές θα δώσουν μάχη ώστε να μην μείνει αναπάντητο κανένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την πρώτη κιόλας στιγμή της επίθεσης που δεν είναι άλλο από τον τρόπο με την οποίο η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, καθώς κι αν είχε συνεργό στις παρακολουθήσεις αλλά στις αλλαγές των μπαταριών των GPS Tracker που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της Ιωάννας.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του και ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας «Παρότι η κατηγορουμένη έχει κατ΄ επανάλληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό- βιτριόλι, μέχρι και σήμερα η ίδια, τεχνηέντως, έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στην σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, καταδεικνύουν ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός. Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού, είναι ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από την δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης – gps και η κατηγορούμενη είχε καταφέρει και δη επί μακρώ να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστιδα, αυτού του είδους την παρακολούθηση έλαβε την βοήθεια κάποιου».

«Θα είναι μεγαλύτερο βάρος στη ζωή μου αν δεν πάω στην δίκη»

Την δική της προσωπική μάχη δίνει τις τελευταίες ώρες η Ιωάννα Παλιοσπύρου προκειμένου αύριο το πρωί να βρίσκεται σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση ώστε να της επιτραπεί να σταθεί μπροστά στη γυναίκα που της κατέστρεψε την ζωή.

Όπως ανέφερε οι ίδια στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και στο “Happy Day” όλο αυτό το διάστημα έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις και έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό της για να μπορέσει να ξεπεράσει έστω και στο ελάχιστο τα ψυχικά και σωματικά τραύματα που της έχει αφήσει αυτή η ιστορία.

«Σε αυτή τη φάση της αποκατάστασης, τα προβλήματα παραμένουν λειτουργικά, ούτε καν αισθητικά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στα βλέφαρα, στο αυτί και στο λαιμό καθώς έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δε μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο, ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν. Μπορώ να βγω από το σπίτι υπό προϋποθέσεις αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβά συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου. Οπότε πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να βγαίνω έξω και άρα προτιμώ την ασφάλεια του σπιτιού μου. Βγαίνω αναγκαστικά για τα απολύτως απαραίτητα όπως τις επισκέψεις μου στους γιατρούς και πάντα συνοδεία για παν ενδεχόμενο. Είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που δεν μπορούσα να μην παραστώ στη δίκη. Όσο και να με τρομάζει η σκέψη, θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα. Ξέρω πως πιέζω τον εαυτό μου αλλά θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ, θέλω να αντιμετωπίσω κατάματα όλο αυτό τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις ώστε να ξεδιαλύνουν τα ερωτηματικά που έχω και να μπορέσω κάποια στιγμή να προχωρήσω τη ζωή μου. Πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερο βάρος στη ζωή μου αν δεν πάω» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον ALPHA.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση