HomeHL-SportsΑρης – ΟΦΗ 0-0

Αρης – ΟΦΗ 0-0

Ο Άρης είχε την κατοχή, είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν είχε τον τρόπο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ, ο οποίος αμύνθηκε αποτελεσματικά και έφυγε με το 0-0.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Άρης στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ είχε τον απόλυτο έλεγχο, όμως οι Κρητικοί αμύνθηκαν εξαιρετικά και σε όποια δύσκολη κατάσταση κλήθηκαν να βρουν λύση το έκαναν με επιτυχία.

Ο Ντέβις Επασί στο 83′ την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Εντιαγέ!

Τα πλάνα των προπονητών

Το ντεμπούτο του με τον Άρη έκανε κόντρα στον ΟΦΗ ο Γιάκουμπ Μπράμπετς, ενώ βασικός ηταν και ο Αμπουμπάκαρ Καμαρά.

Στην εστία τοποθετήθηκε ο Ντένις και στην τετράδα της άμυνας οι Λούμορ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Σούντγκρεν, στα χαφ βρέθηκαν οι Σάσα και Εντιαγέ, ενώ μπροστά τους οι Μπερτόγλιο, Γκάμα και Μαντσίνι με μοναδικό προωθημένο τον ΚαμαράΑπό την άλλη πλευρά, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-3 και τον Επασί κάτω από την εστία, τετράδα στην άμυνα τους Μαρινάκη, Πασαλίδη, Βούρο, Κοροβέση, αμυντικά χαφ τους Γκαγέγκο, Ντε Γκουζμάν, τον Νέιρα μπροστά τους, τους Βαν Ντουίνεν, Καμάου στα άκρα και τον Καστάνιος στην κορυφή.

Υπεροχή Άρη, αλλά δίχως αντίκρισμα

Με τον ιδανικότερο τρόπο άρχισε το ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με τις δύο ομάδες στο 3ο λεπτό να χάνουν από μια καλή ευκαιρία για να βρουν νωρίς γκολ.

Αρχικά με το σουτ του Σούντγκρεν να κοντράρει στον Κοροβέση και να καταλήγει σε κόρνερ και ακολούθως για τον ΟΦΗ σε αντεπίθεση και κάθετη του Καμάου στον Καστάνιος, ο οποίος από θέση τετ-α-τετ καθυστέρησε να εκτελέσει, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Μπράμπετς και να διώξει σε κόρνερ.

Ο Άρης απείλησε ξανά στο 11′, με το φαλτσαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 27′ ο Μπερτόγλιο δεν βρήκε στόχο στο μακρινό σουτ που δοκίμασε.

Οι “κίτρινοι” που είχαν την κατοχή της μπάλας, έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία στο 33′ με τον δραστήριο Καμαρά να κλέβει τη μπάλα από τον Πασαλίδη, όμως το σουτ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Επασί.Άμυνα και Επασί έδωσαν βαθμό στον ΟΦΗ

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Μαντσίνι στο 47′ να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Επασί, ο οποίος μέχρι το 65 λεπτό δεν χρειάστηκε να επέμβει ιδιαίτερα, καθώς ο Άρης ναι μεν είχε την κατοχή και γυρόφερνε έξω από την περιοχή του, όμως δεν κατάφερνε να στείλει τη μπάλα με αξιώσεις προς την εστία του, όπως συνέβη σε μια προσπάθεια του Ιτούρμπε (69′) με τη μπάλα να περνάει ψηλά.

Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε προσπάθεια του Εντιαγέ, με τους “κίτρινους” να ζητούν χέρι στον Πασαλίδη, όμως Τζήλος και VAR δεν έκριναν πως υπήρχε παράβαση.

Οι παίκτες του Μάντζιου σε κάθε τελική τους δυσκολεύονταν να βρουν τελική, με τον Μπερτόγλιο να μην παίρνει μπάλες στον άξονα και τον Μαντσίνι να παίζει από δεξιά κυρίως με σέντρες, όπως έγινε και στο 77′ με τη σέντρα του τελευταίου να φεύγει άουτ μετά από κεφαλιά του πρώτου.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 83′, όταν από φάουλ του Ιτούρμπε, ο Εντιαγέ πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με τον Επασί να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα.

Εύκολη δουλειά για τον Επασί και στο σουτ του Εντιαγέ στο 94′, ενώ στο 95′ ο Μάνος πήρε την κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Ντένις – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ – Εντιαγέ, Σάσα – Μαντσίνι, Μπερτόλιο, Μπρούνο Γκάμα (57′ Ιτούρμπε) – Καμαρά.

ΟΦΗ: Επασί – Μαρινάκης (50′ Διαμαντής), Πασαλίδης, Βούρος, Κοροβέσης – Γκαγέγκος, Ντε Γκουζμάν – Νέιρα (78′ Ουές), Βαν Ντουίνεν (62′ Λάμπρου), Καμάου (78′ Σελίμοβιτς) – Καστάνιος (62′ Ντουρμισάι).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση