HomePost It«Μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για τη νέα σχολική χρονιά»

«Μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για τη νέα σχολική χρονιά»

Τι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σχολεία φέτος ανοίγουν κάτω από πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές καλούνται αφενός να καλύψουν τα μαθησιακά κενά που άφησε η περυσινή χρονιά και αφ’ ετέρου να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Αναμφισβήτητα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα πρέπει να προστατεύσουν με ευθύνη και ευσυνειδησία τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη, στην προσπάθεια αυτή, έχει η Κυβέρνηση.

Η ολιγωρία και οι παλινωδίες της προηγούμενης χρονιά δεν πρέπει να συνεχιστούν, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν φρόντισε ούτε το πιο απλό, τα ολιγομελή τμήματα. Τα σχολεία από εκπαιδευτικής οπτικής πρέπει να παραμείνουν ανοικτά. Η δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε και να συγκριθεί με την τηλεκπαίδευση.

Δεν αρκούν οι Κυβερνητικές εξαγγελίες και δεν πείθουν γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ευχόμαστε στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική χρονιά και καλή δύναμη στην δύσκολη προσπάθεια που αναλαμβάνουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση