HomeHL-9Κορωνοϊός: Λουκέτο σε… τρεις επιχειρήσεις – Χόρευαν στην πίστα

Κορωνοϊός: Λουκέτο σε… τρεις επιχειρήσεις – Χόρευαν στην πίστα

Βροχή… τα πρόστιμα από τις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λουκέτο σε… τρεις επιχειρήσεις, μία σύλληψη και «τσουχτερά» πρόστιμα είναι το αποτέλεσμα των χθεσινών ελέγχων των αρχών για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η αρχή έγινε στο Ηράκλειο όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν μία ταβέρνα στην οποία οι θαμώνες χόρευαν στην πίστα, παρά την απαγόρευση που ισχύει.

Οι αρχές προχώρησαν στην άμεση αναστολή της ταβέρνας για επτά ημέρες ενώ βεβαίωσαν και πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη.

Την ίδια ώρα, σε καφενείο στο Ηράκλειο εντοπίστηκε ένα καφενείο να είναι ανοιχτό μετά την παρέλευση του ωραρίου με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και να ανασταλεί η λειτουργία του για επτά ημέρες.

Επίσης, οι αρχές εντόπισαν ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε χωρίς άδεια με αποτέλεσμα να «σφραγιστεί», να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης καθώς και να του βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Τέλος, στο Λασίθι υπήρξε καφέ μπαρ που λειτουργούσε μετά την παρέλευση του ωραρίου με αποτέλεσμα να μπει… λουκέτο για επτά ημέρες και να κοπεί πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας

Χθες, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 1.603 συνολικά ελέγχους σε όλη την Κρήτη.

Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν 8 άνθρωποι στο Ηράκλειο να κυκλοφορούν μετά τη 1 το βράδυ με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν 300 ευρώ ο κάθε ένας.

Παράλληλα, κόπηκαν και 16 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας: 14 εργαζόμενοι στο Ηράκλειο και 2 επιβάτες λεωφορείου στο Λασίθι.

Τέλος, στο Ρέθυμνο εντοπίστηκαν δύο καταστήματα που δεν είχαν αναρτήσει τις ταμπέλες όπου αναφέρονται τα επιτρεπόμενα όρια εντός του χώρου με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ ο κάθε ένας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση