HomeΕΛΛΑΔΑΠλεύρης για ανεμβολίαστους: Καλό θα ήταν να πειστούν από τα λόγια και όχι από τον ιό

Πλεύρης για ανεμβολίαστους: Καλό θα ήταν να πειστούν από τα λόγια και όχι από τον ιό

Μιλώντας σε σύσκεψη στη ΔΕΘ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξουν οι πολίτες προς τους γιατρούς και την επιστήμη γενικότερα και τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ώστε να βελτιώσει την εικόνα του ΕΣΥ, μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία των προέδρων των ιατρικών συλλόγων στη ΔΕΘ.

«Στο τέλος της ημέρας τούς γιατρούς θα ρωτήσουμε. Η κόρη μου γίνεται δώδεκα ετών και ήταν προφανές ότι ως γονέας θα ρωτούσα τον παιδίατρο τι πρέπει να κάνουμε. Όπως και ο καθένας. Γιατί όσα σποτ και να βγουν, όση ενημέρωση και να γίνει, τελικά ο ασθενής θα εμπιστευτεί αυτόν που καλεί πρώτο στο τηλέφωνο όταν συμβεί κάτι. Τον γιατρό του», είπε ο υπουργός για το ζήτημα του εμβολιασμού, ενώ τόνισε παράλληλα πως η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αυτή που βοήθησε το σύστημα να ανταπεξέλθει στις ημέρες που η χώρα μας δοκιμαζόταν σκληρά από τον κορονοϊό.

«Το ΕΣΥ είναι εθνικό αλλά δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι κρατικό. Θεωρούμε ότι όλοι μπορούν να βρίσκονται σε αυτό το σύστημα και όλοι συμβάλλουν. Είτε στο επίπεδο του εθνικού συστήματος υγείας, είτε στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο ώστε ο πολίτης να έχει αυτό που υποχρεούμαστε να διασφαλίσουμε. Την υγεία. Και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ιδεοληψία υπάρχει και να συζητήσουμε τα πάντα. Διότι η πανδημία έδειξε ότι δεν περισσεύει κανένας από τον ιατρικό κόσμο, από τις μάχες τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε. Είδαμε για πρώτη φορά πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Είδαμε να πιέζεται το ΕΣΥ και να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες από παντού. Είδαμε ολόκληρες δομές να δίνονται για covid περιστατικά και άλλες δομές να χρησιμοποιούνται για non covid. Είδαμε ιδιώτες γιατρούς να καλούνται να μπουν στο σύστημα εκτάκτως για να το στηρίξουν», ανέφερε.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση