HomeHL-9Μαγνητίζει τα… βλέμματα το ΙΤΕ στην ΔΕΘ

Μαγνητίζει τα… βλέμματα το ΙΤΕ στην ΔΕΘ

Τι περιλαμβάνει το περίπτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άκρως εντυπωσιακό είναι το περίπτερο του ΙΤΕ στην 85η ΔΕΘ που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η ΔΕΘ δεκάδες είναι εκείνοι που έχουν κάνει μία στάση στο… ΙΤΕ μένοντας εντυπωσιασμένοι από τα επιτεύγματά του, μεταξύ αυτών ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής.

Τι περιλαμβάνει το περίπτερο

Στη διάρκεια της ΔΕΘ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν επίσης τρεις, δυναμικά αναπτυσσόμενες και βραβευμένες, εταιρείες-τεχνοβλαστούς (spin off) του ΙΤΕ. Επίσης από το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής η ομάδα των επιστημόνων ερευνητών, θα παρουσιάσει τη συνδυαστική χρήση νέων τεχνολογιών που αναπτύσσει στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Παράλληλα το κοινό θα γνωρίσει τη χρήση του θαυματουργού «γραφενίου» ως υλικό διαφανούς επικάλυψης για την προστασία έργων τέχνης που εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί, από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, όπως το ξεθώριασμα, το κιτρίνισμα και ο αποχρωματισμός.

Στο περίπτερο του ΙΤΕ θα βρίσκεται και το Hellenic BioCluster (HBio), ο πρώτος και μεγαλύτερος συνεργατικός σχηματισμός καινοτομίας στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας και της βιοτεχνολογίας, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του ΙΤΕ και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Αποτελείται από 65 μέλη τα οποία προέρχονται από τους τομείς της υγείας, της βιοτεχνολογίας και των βιοεπιστημών γενικότερα. Περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, μεγάλους εταίρους από τη φαρμακευτική και βιοτεχνολογική βιομηχανία, μεταξύ των οποίων πολυεθνικές με δράση στην Ελλάδα, αλλά και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς.

Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν επίσης, για τα εργαλεία πληροφορικής τα οποία έχουν αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας Γενετικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων και Πρόληψης Νεανικού Αιφνιδίου Θανάτου, το οποίο αποτελεί μια Σύμπραξη Καρδιολογικών Κλινικών Νοσοκομείων, Ιατροδικαστικών Εργαστηρίων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων της χώρας και το οποίο χρηματοδοτείται από τη ΓΓΕΚ. Τέλος θα γίνει παρουσίαση της γεωπληροφορικής και της αξιοποίησής της στον τομέα της αρχαιολογικής έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο, από το εργαστήριο γεωφυσικής και δορυφορικής τηλεπισκόπησης του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση