HomeHL-9Τι εξόργισε τους γονείς του 16χρονου Νικόλα που τραυματίστηκε θανάσιμα στα Φαλάσαρνα

Τι εξόργισε τους γονείς του 16χρονου Νικόλα που τραυματίστηκε θανάσιμα στα Φαλάσαρνα

Ο τραυματισμός του 16χρονου πρωταθλητή ποδηλασίας σημειώθηκε στην παραλία στα Φαλάσαρνα Χανίων τον Ιούλιο όταν έπαιζε με τα ξαδέρφια του και είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την οργή τους εκφράζουν στο protothema.gr οι γονείς του 16χρονου Νικόλαου Χαβρέ ο οποίος πέθανε μετά από τραυματισμό που είχε στην θάλασσα.

«Όπως θα ξέρετε δυστυχώς ο Νικόλας μας μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο ΠΑΓΝΗ κατέληξε στις 05/08/2021. Χθες προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι δεν δικαιούμαστε έξοδα κηδείας από τον ΕΦΚΑ διότι το παιδί ήταν έμμεσα ασφαλισμένος(προστατευόμενο μέλος στο βιβλιάριο ΙΚΑ της μητέρας του), γεγονός που με εξόργισε αφάνταστα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο τραυματισμός του 16χρονου πρωταθλητή ποδηλασίας σημειώθηκε στην παραλία στα Φαλάσαρνα Χανίων τον Ιούλιο όταν έπαιζε με τα ξαδέρφια του και είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα.

Για ένα μήνα έδινε σκληρή μάχη με την βοήθεια των γιατρών του ΠΑΓΝΗ, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή το πρωί στις 12 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί το 40ημερο μνημόσυνο του Νικόλα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Χανιά.

Το χρονικό του τραυματισμού…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος νεαρός πήγε την Κυριακή 4 Ιουλίου το πρωί με τα ξαδέρφια του για μπάνιο στα Φαλάσαρνα Χανίων και χτύπησε πάνω στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο 16χρονος έκανε μια βουτιά από έναν βράχο την ώρα που ήταν μαζί με τα ξαδέρφια του.

Ξαφνικά και ενώ όλοι όλοι τους είχαν βουτήξει αρκετές φορές ο 16χρονος αποφάσισε να πέσει για μια τελευταία φορά. Τη στιγμή που το ρωμαλέο παιδί ύψους 1,87 έπεσε στο νερό η θάλασσα τραβήχτηκε από ένα κύμα και έγινε πιο ρηχή. Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να χτυπήσει με το κεφάλι του στην άμμο μέσα στη θάλασσα.

Όταν τα ξαδέρφια του κατάλαβαν ότι ο Νικόλας έχει χτυπήσει, αμέσως τον τράβηξαν έξω από τη θάλασσα και έτρεξαν όλοι να τον βοηθήσουν. Μάλιστα ο ψηλός και γυμνασμένος νεαρός γύρισε μόνος του ανάσκελα και επικοινωνούσε με τους υπόλοιπους αλλά δεν μπορούσε να νιώσει τα κάτω άκρα του.

«Ο γιος μου είχε πάει μαζί με τα ξαδέρφια του και κάτι φίλους, για μπάνιο στην περιοχή Φαλάσαρνα Χανίων υπό την επίβλεψη των γονιών τους… Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε, αλλά σύμφωνα με τη μητέρα του, το παιδί μαζί με τα ξαδέρφια του παίζανε στην θάλασσα όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους και έκαναν βουτιές στα ρηχά και όχι σε βραχώδη επιφάνεια… Ο Νικόλας μου στην τελευταία του βουτιά ήθελε να πέσει με το κεφάλι και εκεί έγινε η ζημιά. Όταν το παιδί πήδηξε μέσα χτύπησε το κεφάλι του στην αμμο καθώς η θάλασσα είχε τραβηχτεί προς τα μέσα. Όταν τα ξαδέρφια του κατάλαβαν πως δεν σηκώνεται αμέσως τον τράβηξαν έξω και το παιδί έδειξε να επικοινωνεί κανονικά αλλά να έχει θέμα με τα ποδαράκια του… Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να γίνει καλά το παιδάκι μας… Είναι πρωταθλητής ποδηλασίας και στις επόμενες εβδομάδες θα ανέβαινε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο για αγώνες, έχει άριστη φυσική κατάσταση και έχει κερδίσει πολλά μετάλλια. Τώρα οι γιατροί προσπαθούν για το καλύτερο ωστε το παιδί μας να ξανασταθεί στα πόδια του», είχε αναφέρει τότε ο πατέρας του Νικόλα μιλώντας στο protothema.gr.

Διαφήμιση
Διαφήμιση