HomeHL-9Εστίαση: Αντιδρούν για την παράταση του mini lockdown– Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Εστίαση: Αντιδρούν για την παράταση του mini lockdown– Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Μ. Αντωνακάκη: Οι Ηρακλειώτες πάνε και διασκεδάζουν στους άλλους νομούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών εστίασης του Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση για τη νέα παράταση του mini lockdown  που αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα υπάρξει νέα παράταση. Αυτό είναι απαράδεκτο καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό και οι επιστήμονες της Κρήτης εισηγούνται θετικά στο να ανοίξει το Ηράκλειο.  Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτή την απόφαση για τη νέα παράταση», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη η οποία προσθέτει πως τα καταστήματα περιμένουν ένα μήνα για να δουλέψουν: «Έχουμε τουρισμό και δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Δεν ξέρω πώς θα αντέξουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται».

Οι Ηρακλειώτες διασκεδάζουν στους άλλους νομούς

Ένα μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καταστηματάρχες της εστίασης τον τελευταίο μήνα είναι πως ο κόσμος δεν κάθεται στο Ηράκλειο για να διασκεδάσει καθώς πηγαίνει στους άλλους νομούς που δεν έχουν mini lockdown.

«Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Οι Ηρακλειώτες φεύγουν από την πόλη και επιλέγουν τους διπλανούς δήμους για τη διασκέδασή τους που δεν υπάρχει περιορισμός ούτε στην ώρα ούτε στην μουσική. Όπως καταλαβαίνεται αυτό είναι καταστροφικό», τόνισε σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης του Ηρακλείου καθώς όπως αναφέρουν η νέα παράταση είναι καταστροφική.

Μάλιστα, τονίζουν πως αν δεν γίνει άρση του μέτρου τότε θα υπάρξει μία σειρά κινητοποιήσεων.

«Αν μέχρι Τρίτη δεν γίνει άρση αυτού του μέτρου, την Τετάρτη όλος ο κλάδος θα προβεί σε διαμαρτυρίες μαζί με όλα τα συναφή επαγγέλματα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», υπογράμμισε σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση