HomeHL-WorldΓερμανία: Σταθερά στην πρώτη θέση οι Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία: Σταθερά στην πρώτη θέση οι Σοσιαλδημοκράτες

Κλείνει την ψαλίδα το CDU/CSU

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυόμισι εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) εξακολουθεί να προηγείται των συντηρητικών του CDU/CSU.

Συγκεκριμένα, το SPD λαμβάνει ποσοστό 25% έναντι 21% των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) οι οποίοι παραμένουν δεύτεροι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «Focus» και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Δεν καταγράφεται καμία αλλαγή από την δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας για τους Σοσιαλδημοκράτες και το CDU / CSU. Οι Πράσινοι μειώνουν το ποσοστό τους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και ανέρχονται πλέον στο 17%, το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) βελτιώνουν το ποσοστό τους κατά μια ποσοστιαία μονάδα και θα ελάμβαναν 12%, εάν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή. Τέλος, το ποσοστό της Αριστεράς μειώνεται κατά μία μονάδα και θα ελάμβανε 6%.

Εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή καγκελαρίου, τότε το 30% θα ψήφιζε τον Όλαφ Σολτς (SPD), το 5% την υποψήφια καγκελάριο των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και το 9% τον υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση