HomePost ItΗ Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου αποχαιρετά τον Μίκη

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου αποχαιρετά τον Μίκη

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου με ανακοίνωσή της αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου αποχαιρετά σήμερα, το μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, τον πολυτάλαντο, τον πολυδιάστατο, τον πολυσύνθετο, τον πολυδύναμο, ο οποίος με τον οραματικό δυναμισμό του μπόρεσε να αγγίξει την καρδιά του λαού, την καρδιά των λαών, (γιατί ο Μίκης ήταν οικουμενικός συνθέτης).

Τον «ουρανομίκη» Μίκη, όπως τον αποκάλεσε, κάποτε, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίος, υποκλινόμενος στο μεγαλείο του.

Το Μίκη που μπόρεσε να δώσει στους ανθρώπους  την ψυχική ανάταση που χρειάζονταν ώστε να ξεσηκωθούν και να παλέψουν για το δίκιο τους.

Τον Μίκη που, όπως είπε κάποτε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, «κατέβασε την ποίηση στο πεζοδρόμιο», την έντυσε με μουσικές και μέσα από τις ερμηνείες μεγάλων ερμηνευτών την έκανε κτήμα των λαών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράφει το μεγαλείο του έργου του με το μεγαλείο της ζωής, των αξιών και των ιδανικών του.  Ήταν πάντα παρών στους αγώνες του λαού μας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Δημοκρατία. Ήταν συνοδοιπόρος στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή, τόσο για τους εργαζομένους της πατρίδας μας όσο και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Το έργο του αποτελεί κομμάτι του παγκόσμιου Ελληνικού Πολιτισμού και φάρο για τις επόμενες γενιές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση