HomeHL-GreeceΟικονόμου: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας

Οικονόμου: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας

Απάντησε και για τις αποδοκιμασίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια… πρόγευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ έδωσε σήμερα Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο και – όπως είπε – θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου έβαλε στον «πάγο» τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες εργαζομένων ενώ σχολίασε τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη στη Μητρόπολη.

«Στόχος είναι, τα πλεονεκτήματα και το όφελος, από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, να φτάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και με σύνεση, προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανένας να μείνει πίσω», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η φετινή ΔΕΘ αποτελεί τη συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική επάνοδο μας στην πληρότητα του βίου: οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και ευρύτερα πολιτισμικού. «Δεκαεννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας -και παρότι ο ιός επιμένει- είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα. Είμαστε σε θέση να το πράξουμε γιατί με σχεδιασμό και σώφρονες επιλογές κρατήσαμε την χώρα υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά όρθια. Με πολιτικές ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα με πολιτικές και πυρήνα το Ε.Σ.Υ., τον εμβολιασμό και το αρτιότερο Κράτος μπορούμε να περιορίσουμε περαιτέρω την πανδημία και να καταφάσκουμε στη ζωή», σημείωσε με νόημα.

Άνοιγμα των σχολείων

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους, σε όλα τα επίπεδα, για να επανέλθουμε, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, στην δια ζώσης διδασκαλία. Οι μαθητές και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο τις επιπτώσεις της απουσίας από το σχολικό περιβάλλον. Οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην εθνική προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της Πατρίδας από την πανδημία. Ως Κράτος και ως κοινωνία τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Τους οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, να στηρίξουμε ολόψυχα και με κάθε μέσο την επιστροφή στις τάξεις.

Στην προσπάθεια αυτή καλούμε να συνδράμουν όλοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ο εμβολιασμός και η ευλαβική τήρηση των μέτρων είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις. Διαβεβαιώνουμε την κοινωνία ότι θα στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο το άνοιγμα των σχολείων και την δια ζώσης διδασκαλία.

Ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού

Το σκάνδαλο με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι ηθικά και πολιτικά καταδικαστέο. Το κράτος και η δικαιοσύνη θα αποδώσουν τις ευθύνες που αναλογούν σε όσους εμπλέκονται, με διάθεση σωφρονιστική, παραδειγματική και αποτρεπτική. Τα όσα συνέβησαν με τα ψευδή πιστοποιητικά είναι οι παθογένειες μιας Ελλάδας που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας. Πάρα τις αντικοινωνικές και – χωρίς αμφιβολία- ανήθικες συμπεριφορές κάποιων, η Κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει ο,τι απαιτείται για να νικήσουμε τον ιό και να βαδίσουμε γρηγορότερα στο δρόμο της προόδου. Δυστυχώς, η στάση της Αντιπολίτευσης στο ζήτημα αυτό είναι αστήρικτη και αδικαιολόγητη.

Στοπ στην επέκταση της υποχρεωτικότητας

Σε ερώτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν είναι στη σκέψεις μας να έχουμε ανακοινώσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας το επόμενο διάστημα», αναφέροντας πως δίνεται έμφαση από τις 13 Σεπτεμβρίου, στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί.

Για τις αποδοκιμασίες στον πρωθυπουργό στη εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη

Σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες προς τον πρωθυπουργό κατά την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη την Τετάρτη, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν στον αποχαιρετισμό αυτού του μεγάλου Έλληνα είναι ο διχασμός και οι απρέπειες». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τα σχόλια περισσεύουν», ενώ επεσήμανε ότι δεν καταδικάζουν όλοι τέτοιες συμπεριφορές.

«Να θυμίσω απλώς ότι όταν στο παρελθόν είχαν ακουστεί κάποιες αποδοκιμασίες για τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπήρχε άμεση και πολύ καθαρή καταδίκη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας», είπε. «Δεν θέλω να φαντάζομαι ότι κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι το 2021 μπορεί να μοιάζει με το 2011», σημείωσε.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση