HomeΚΡΗΤΗΟ Γ. Κουράκης για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Γ. Κουράκης για τον Μίκη Θεοδωράκη

Η δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης και αντιπροσωπεία Δημάρχων της Κρήτης, παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία για τον Μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη.

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, πέρασε στην Αθανασία και όλη η Ρωμιοσύνη με καημό τον αποχαιρετά στο μακρύ του ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Η Κρήτη και ο Γαλατάς, με υπερηφάνεια και αγάπη  τον δέχτηκαν σήμερα στην αγκαλιά τους. Εμείς οι Κρητικοί και όλοι οι Έλληνες θα τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας, ξεχωριστό πρότυπο που θα μας εμπνέει στο δρόμο των αγώνων για την Δημοκρατία, την Ελευθερία,  την Ειρήνη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Ενότητα των Λαών .

Μπορεί ο μεγάλος αυτός Αγωνιστής και Δημιουργός να μη βρίσκεται πια στη ζωή, μας άφησε όμως μοναδική κληρονομιά, το αξεπέραστο πνευματικό και μουσικό έργο του, που ήταν Πολυδιάστατο, Ειρηνικό και Παγκόσμιο

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παγκόσμια προσωπικότητα που αποχαιρετούμε, για όλα όσα μας πρόσφερε. Με την υπόσχεση, ότι θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εκεί που εκείνος την εξύψωσε».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση