HomeΚΡΗΤΗΜίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικές στιγμές στο τελευταίο αντίο

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικές στιγμές στο τελευταίο αντίο

Παράταση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού στη Μητρόπολη Χανίων- Έτοιμη να τον αγκαλιάσει η κρητική γη (live)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαθιά συγκίνηση, τιμή και σεβασμός για τον μεγάλο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του οποίου βρίσκεται στη Μητρόπολη Χανίων.

Η σορός του τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα ενώ έλαβε και παράταση μισής ώρας εξαιτίας του πλήθους κόσμου που βρίσκεται στην περιοχή.

laiko-proskynhma

O οικουμενικός μουσικοσυνθέτης, βρίσκεται και πάλι την Κρήτη, που τόσο αγάπησε, στο τελευταίο και παντοτινό του ταξίδι στα χώματα που τον γέννησαν. Η κρητική γη ετοιμάζεται να τον υποδεχτεί για πάντα στην αγκαλιά της.

feretro-mikhs

mikis-9

Η σορός του βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα έως τις 12 το μεσημέρι.

Με απέραντη συγκίνηση, κρατώντας στα χέρια ένα λουλούδι, οι πολίτες συρρέουν εκεί, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

mikis-2

mikis-5

diamartyria-2

mikis-4

mikis-7

mikis

diamartyeia-mikhs

Λίγο πριν, εκατοντάδες κόσμου, βρέθηκε στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να ακολουθήσει την πομπή προς τη Δημοτική Αγορά, αποχαιρετώντας τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

dhmotikh-agora-mikhs

pomph

xan-16

xania-mikis-4

xania-mikis8

xania-mikis2

xania-mikis-17

xania-mikis-3

xania-mikis-20

Eκεί, εκτός από τον απλό κόσμο, βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

paparhga-mikhs

pomph-mikhs-2

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Χανίων που παιάνιζε συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, και με συνοδεία 96 βρακοφόρων, το πλήθος με δάκρυα στα μάτια, ακολούθησε τη σορό του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, έως ότου φτάσει στη Μητρόπολη Χανίων.

filarmonikh-mikhs

xania-mikis-12

xania-mikis-10

xania-mikis18

xania-mikis13

xania-mikis-11

Από το πρωί, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του cretapost, αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί και να αποχαιρετήσει τον μεγάλο συνθέτη .

Λίγο μετά τις 7:20 το αυτοκίνητο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη εξήλθε του πλοίου που μετέφερε τη σορό του και ξεκίνησε η πομπή προς το κέντρο των Χανίων.

Μόλις η νεκροφόρα βγήκε από το πλοίο ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναζε «αθάνατος».

 

Δείτε ζωντανά εικόνα από την ΕΡΤ:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, θα αναχωρήσει τελικά αργότερα, απ’ ότι αρχικά είχε προβλεφθεί. από τον μητροπολιτικό ναό, με πομπή αυτοκινήτων, και με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία, σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία.

 

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση