Tα κόλπα και οι ελιγμοί που μηχανεύονται όσοι αντιμάχονται το εμβόλιο είναι πραγματικά σοκαριστικοί. Άλλοι παραδέχονται ανοιχτά ότι παραποιούν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή τεστ COVID, και άλλοι δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι θα παρανομήσουν προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους και να έχουν τα ίδια προνόμια με όσους έχουν εμβολιαστεί…

«Τα χρήματα δεν είναι τίποτα από το να κάνω αυτό γιατί με το εμβόλιο δεν ξέρεις τι βάζεις μέσα σου» δηλώνει ένας νεαρός.

Οι νέες ομολογίες στην κάμερα του ΣΚΑΪ είναι χαρακτηριστικές και σοκάρουν… Αρνητές ομολογούν ότι προτίθενται να πληρώσουν όσο όσο για να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού…

«Άμα γίνουν όλα αυτά, που λένε ότι πρέπει να μπαίνεις σε εστιατόρια, καφέ με το πιστοποιητικό, ότι είσαι εμβολιασμένος φυσικά και θέλω να το πάρω πλαστό. Θέλω να είμαι καθαρός με την συνείδησή μου δεν θέλω να το κάνω το εμβόλιο. Είμαι κατά των εμβολίων, κατά των φαρμάκων, ούτε ντεπόν δεν παίρνω. Ψάχνω να βρω αξιόπιστο γιατρό, αλλά πιστεύω ότι θα μου κάνουν τη χάρη, γιατί όλοι τα λεφτά θέλουνε. Δεν θέλω να μας καταλάβουν, (θέλω) να σκανάρει δηλαδή κάποιος το χαρτί που θα μας δώσει και να είναι όλα σωστά» δηλώνει ακόμα ο νεαρός.

«Δεν έχω ακούσει όνομα, μη σας πω και ψέματα. Έχω ακούσει μέχρι 400 ευρώ το πιο πάνω, που έχω ακούσει» ερωτηθείς για την «ταρίφα».

«Και με πρόγραμμα ζωγραφικής» 

«Και με το πρόγραμμα ζωγραφικής από τον υπολογιστή μπορείς να το κάνεις. Εγώ έχω βοηθήσει πολλούς φίλους μου, που δεν είχαν λεφτά να βγάλουν. Έχω αλλάξει ημερομηνίες σε μοριακά» ομολογεί ένας άλλος νεαρός.

Και δεν είναι μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού: νεαρός αποκαλύπτει το πώς επεξεργάζονται μοριακά και ράπιντ τεστ.

«Εάν έχει κάνει ποτέ τεστ το παίρνεις και με Photoshop αλλάζεις την ημερομηνία και το κάνεις νόμιμο. Αυτή είναι η πατέντα που έκαναν όλοι στις διακοπές και δεν τους έπιασε κανείς. Και με το κινητό μπορείς να το κάνεις, είναι πανεύκολο αν έχει Photoshop ή ξέρεις λίγο να διαχειρίζεσαι φωτογραφίες. Δηλαδή μπορεί να είναι κάποιος θετικός και να δείχνει αρνητικός και να κυκλοφορεί κανονικά» υποστηρίζει.

Στα κοινωνικά δίκτυα οργιάζουν οι συζητήσεις μεταξύ αρνητών για την απόκτηση το «πολυπόθητου» πλαστού πιστοποιητικού.

Πιστοποιητικό «κινητή βόμβα»: αυτό λένε ειδικοί πως θα έπρεπε να λέγεται το πλαστό πιστοποιητικό σε αυτές τις περιπτώσεις….

Την ίδια ώρα, αγκάθι για τον εκτροχιασμό της διασποράς του κορωνοϊού αποτελεί η γεωγραφική διασπορά των πλαστών πιστοποιητικών, καθώς η διάδοσή τους φέρεται να εκτείνεται από την Ανατολική Μακεδονία μέχρι την Κρήτη.

dmoruntitled

Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Δέκα πιστοποιητικά νόσησης εξετάζονται ήδη από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης προχωρά στη διαδικασία της επαλήθευσής τους, ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης.

Ισχυρός αντιεμβολιαστικός πυρήνας δρα και στη Δράμα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου, Όλγα Βασιλείου. Η τελευταία, μάλιστα, τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα άτομα που αντίκεινται στον εμβολιασμό, επιχειρούν να νοσήσουν, ώστε να αποφύγουν τη λήψη του εμβολίου.

Κεντρική Μακεδονία

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται και η παρουσία πλαστών πιστοποιητικών των 4 υγειονομικών στο Νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς πρόκειται για κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, ενώ εξετάζεται αν η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών είχε επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία της πόλης.

Δυτική Ελλάδα

Στο μεταξύ, σοκάρει το πανελλήνιο η σημερινή αποκάλυψη για τη δράση γιατρού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο οποίος φέρεται πως έλαβε δείγμα από θετικό ασθενή στα εξωτερικά ιατρεία, για να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης σε ανεμβολίαστο συνάδελφό του.

Έντονη πίεση του ιατρικού κόσμου, αλλά και προσφορά αντιτίμου για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών τις τελευταίες ημέρες κατήγγειλε και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Κυκλάδες

Πλαστά πιστοποιητικά διαγνωστικών τεστ εντοπίστηκαν και στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη, μετά από επιστολή που απέστειλε γιατρός του Νοσοκομείου Σαντορίνης, γνωστοποιώντας την ύπαρξη εικονικών βεβαιώσεων σε τουρίστες του νησιού. Την παραμονή στη θέση τους δύο υγειονομικών με πλαστό πιστοποιητικό στην Ικαρία γνωστοποίησε μέσω καταγγελίας του και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τονίζοντας πως ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου του μετέφερε πως : «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».

Κρήτη

Επιπρόσθετα, ίχνη πλαστών πιστοποιητικών φέρεται να έχουν εντοπίσει οι Αρχές και στην Κρήτη, καθώς για παράδειγμα, μόλις προ ημερών 25 άτομα εισήλθαν σε γαμήλιο γλέντι επιδεικνύοντας το ίδιο πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε χωριό της Μεσαράς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση