HomePost ItΕπίσκεψη Γ. Λογιάδη στον Ο.Λ.Η.

Επίσκεψη Γ. Λογιάδη στον Ο.Λ.Η.

Σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.) επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα ο βουλευτής Ηρακλείου ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η., Μηνά Παπαδάκη, και τον Πρόεδρο του Δ. Σ., Γιάννη Βαρδαβά, για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένος, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και για τις ενέργειες της διοίκησης για τη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο κ. Λογιάδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν καθώς και την ανάγκη προώθησης του Ηράκλειου ως home-port λιμάνι κρουαζιέρας.

Επίσης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οποίες προκάλεσαν ανυπολόγιστη οικονομική ζημία στις κρουαζιέρες και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Λογιάδης επεσήμανε τις θέσεις του ΜέΡΑ25 και επανέλαβε ότι είναι κατά των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και όλων των δημόσιων υποδομών, όπως π.χ. στη Γερμανία, όπου δεν επιτρέπονται  οι υποδομές στρατηγικής σημασίας να ιδιωτικοποιούνται (λιμάνια, αεροδρόμια).

Τέλος, κατά τη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη διασύνδεσης του λιμανιού με το νέο αεροδρόμιο και τον ΒΟΑΚ, και η ξεκάθαρη θέση και εγκαίρως διατυπωμένη  από το ΜέΡΑ25, για την  αναγκαιότητα δημιουργίας,  δημόσιων μέσων συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, ως μέσα  μετακίνησης με  χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μεγάλο κοινωνικό όφελος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση