HomeΚΡΗΤΗΟ «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» αποχαιρετά τον πανταχού παρόντα Μίκη

Ο «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» αποχαιρετά τον πανταχού παρόντα Μίκη

Λίγα λόγια για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ηταν η φωνή που ένωσε όλους τους Έλληνες, ο γίγαντας που εναντιώθηκε απέναντι σε κάθε μορφή τυραννίας και πάλεψε με προσωπικό αγώνα και τη μουσική του για καλύτερες μέρες.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή συγκλονιστική. Βρέθηκε αρκετές φορές αγκαλιά με τον θάνατο, και άγγιξε πρωτόγνωρο μεγαλείο. Υπέστη διώξεις και εξορίες, πρωτοστάτησε σε πολιτικοκοινωνικούς αγώνες, βασανίστηκε, αλλά απαντούσε πάντα με την ακαταμάχητη μουσική του που ένωνε, που δονούσε, που ξεχώριζε.

2

Ο Μίλης Θεοδωράκης έχει γράψει όλων των ειδών μουσική, όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα.

Η απώλεια του παγκοσμίως είναι τεράστια. Ομως ο Μίκης όλων των Ελλήνων θα βρίσκεται πάντα μέσα από τη μουσική του στις καρδιές και τις συνειδήσεις μας.

1

Ο Πρόεδρος του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ», Βασίλης Σταθάκης, αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά «Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Κρατώ φυλαχτό την τελευταία συνάντηση μαζί του, στον αγαπημένο του Γαλατά. Εκεί, στο σπίτι των παιδικών του χρόνων, με την χαρακτηριστική ευγένεια και γενναιοδωρία μας παραχώρησε το δικαίωμα χρήσης της μουσικής του, και της «Όμορφης Πόλης», του τραγουδιού που γράφτηκε για τα Χανιά, την πόλη της καρδιάς του Μίκη. Θα είμαι βαθιά και αέναα ευγνώμων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση