HomeΚΡΗΤΗΔήμος Μινώα Πεδιάδας: Υπογραφή σύμβασης έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Υπογραφή σύμβασης έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου

Από το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Υπεγράφη την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, από το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Ιωάννης Λεονταράκης και ΣΙΑ Ε.Ε.», , η σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση παραχωρηθέντος κτιρίου στο Δήμο», σε συνέχεια της υπ. αρ. 36/2020 μελέτης που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με π/υ δημοπράτησης του έργου τις 325.000,00 €. Το παρών στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κορνήλιος Αθανασάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Πρωτ. Πέτρος Ψυλλάκης.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην εκτέλεση εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των  αιθουσών του Πολιτιστικού Πολύκεντρου Μητροπόλεως, στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο από τη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου σύμφωνα με την υπ’ αριθµ.26/13-09-2018 Απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου αυτής  και την υπ. αρ. 272/2018 απόφαση αποδοχής του Δ.Σ. του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το τελικό ποσό σύμβασης του έργου, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ανέρχεται στο ποσό των 163.120,19 € με τη χρηματοδότηση αυτού να προέρχεται από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα συστήματα χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας και η τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης με χρήση πλακών πετροβάμβακα, πάχους 80mm και εφαρμογή οπλισμένου έγχρωμου επιχρίσματος.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «Με ιδιαίτερη χαρά υπέγραψα σήμερα τη σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης των αιθουσών του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητρόπολης μας, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο μας κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η Δημοτική Αρχή βρίσκονται δίπλα στο σημαντικό έργο της Εκκλησίας με πράξεις».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ι.Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου  εξέφρασαν την βαθειά ικανοποίηση τους για την συμβασιοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, ευχαριστώντας παράλληλα το Δήμαρχο Μ. Φραγκάκη και τη Δημοτική Αρχή συνολικά για τη συνεργασία και στήριξη του πολυσήμαντου έργου της Μητρόπολης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση