Πλήθος κόσμου μεταβαίνει από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών με σκοπό να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη.

Το λαϊκό προσκύνημα στον κορυφαίο δημιουργό συνεχίζεται και σήμερα, έχοντας ξεκινήσει από τις 10:00 και ολοκληρώνεται στις 19:00. Αύριο Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, θα είναι από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι.

mikis-theodorakis-laiko-proskinima-kosmos_0

Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ο κόσμος είναι πολύς, ωστόσο φροντίζουν να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού φορώντας μάσκες, ενώ υπάρχει και η Ελληνική Αστυνομία στο σημείο.

mikis-theodorakis-laiko-proskinima-kosmos_1

Σύμφωνα με το βίντεο του OPEN, ο κόσμος συρρέει για να πει «καλό παράδεισο», με τον μέσο χρόνο αναμονής να είναι μέχρι τα 45 λεπτά.

Μάλιστα, οι ηλικίες ποικίλλουν, καθώς τόσο οι μεγαλύτεροι όσο και οι πιο νεαροί έχουν πάει στη Μητρόπολη.

mikis-theodorakis-laiko-proskinima_0
Οι πολίτες που πηγαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών είναι συγκινημένοι, ενώ κρατούν λουλούδια ή προσωπικά αντικείμενα, όπως φωτογραφίες.

mikis-theodorakis-laiko-proskinima-kosmos

mikis-theodorakis-laiko-proskinima-papas

Την Τετάρτη η τελετή αποχαιρετισμού

Σημειώνεται πως η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00, από τη Μητρόπολη Αθηνών. Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί, με πλοίο στα Χανιά.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

O Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Καμία ανάμειξη της οικογένειας στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Δεκτή στο σύνολό της έγινε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της επιθυμίας του μεγάλου μουσουργού να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στον γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τη διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση