HomeHL-TOPXανιά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Xανιά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Το πρόγραμμα της τελετής ταφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη την Πέμπτη και στα Χανιά με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη να προχωράει στις σχετικές ανακοινώσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η τιμή, η θεσμική ευθύνη και η ηθική υποχρέωση που απορρέει από την επιθυμία του Μίκη, θα γίνει σεβαστή από όλους και όλες, και ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης θα τιμηθεί όπως πρέπει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά για μία ώρα μέχρι να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη μία το μεσημέρι.

Ειδικότερα, στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας

Έπειτα θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς που στην συνέχεια θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.

Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά, σύμφωνα με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανιών θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κορωνοϊό ενώ την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πρόεδρος του παγκρητίου συλλόγου φίλων «Μίκη Θεοδωράκη» Γιώργος Αγοραστάκης για την εξέλιξη αυτή, η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη να γίνει όπως ο ίδιος είχε ορίσει με συμβολαιογραφική πράξη του 2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση