HomeHL-TOPΆγγελος, εγγονός Μίκη Θεοδωράκη: «Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει»

Άγγελος, εγγονός Μίκη Θεοδωράκη: «Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει»

Συνεχίζεται το θρίλερ ταφής του μουσικοσυνθέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια έντονα φορτισμένη ανάρτηση που εκφράζει την αγάπη του στον παππού του, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, σημειώνει σε νέα ανάρτηση του στο facebook πως «παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο».

Ολόκληρη η ανάρτηση:


Τις τελευταίες ημέρες, μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, έχει ξεσπάσει μια ενδοοικογενειακή διαμάχη για την ταφή του αείμνηστού μουσικοσυνθέτη. Ο ίδιος, ως τελευταία επιθυμία, είχε ενημερώσει πως θέλει να ταφεί στην αγαπημένη του πατρίδα, την Κρήτη. Μάλιστα είχε ενημερώσει στενούς συνεργάτες του αλλά και τον γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για αυτή την επιθυμία.

Επιπλέον, το 2013, είχε στείλει επιστολή στον τότε δήμαρχο Χανιών ζητώντας να επέμβει με κάθε μέσον όταν έρθει η ώρα. Παράλληλα, ζητούσε στην επιστολή αυτή, όποιος είναι δήμαρχος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, φοβούμενος ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία του επιθυμία, διότι όπως έγραφε «η οικογένεια μου δεν συμφωνεί».

Με ανάρτηση του ο σημερινός δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογράμμισε πως «με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη. Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε, σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση