HomeHL-9Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια»

Η πρώτη ανάρτησή της μετά τον θάνατο του Μίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά τον θάνατο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη από την κόρη του, Μαργαρίτα έγινε μέσω Facebook.

Σε αυτήν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ξεκινά λέγοντας: « Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;».

Στην συνέχεια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή και στους Φιλίππους και ευχαριστεί τον λαό της Θράκης. «Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου», γράφει χαρακτηριστικά.

«Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου… Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή».

Η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη:

mar1 mar2

Θρίλερ με τον τόπο ταφής του – Μία μέρα νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

Την ίδια ώρα, μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Παρόλα αυτά δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο ταφής του μεγάλου μας συνθέτη ο οποίος είχε εκφράσει, ως τελευταία του επιθυμία, να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του. «Θα σεβαστώ την επιθυμία του πατέρα μου για τον τόπο ταφής του στον Γαλατά Χανίων» δήλωσε πριν από λίγο στο protothema.gr, για μία ακόμη φορά, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να προβεί σε καμία περαιτέρω εξήγηση. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο αδελφός της και ο γιος του συνθέτη Γιώργος Θεοδωράκης: «θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό, αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…» έγραψε χαρακτηριστικά

Την ίδια πρόθεση εκφράζει μέσω Facebook και ο εγγονός του Αλέξανδρος ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα για την οικογένειά μας, που αντιμετωπίζουμε μια τεράστια απώλεια, θα περιμέναμε τουλάχιστον, το λιγότερο σεβασμό! Δυστυχώς όμως η ανθρωποφαγία είναι ένα «άθλημα» που έχει αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους και δεν σταματάει και ποτέ. Παππού μου ΓΙΓΑΝΤΑ εισαι στο αίμα μου και στην καρδιά μου! Καλή αντάμωση με τον Γιάννη και τους προπαππούδες μου! Σεβόμαστε την επιθυμία σου, η θλίψη μας έγινε τροφή για τους βρυκολακες»

Όπως έχει γίνει γνωστό η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη προτιμούσε να ταφεί ο πατέρας της στο Βραχάτι Κορινθίας όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας, προτίμηση ωστόσο που έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του ίδιου την οποία έχει αποτυπώσει και γραπτώς σε τέσσερα διαφορετικά άτομα καλώντας τα να την περιφρουρήσουν.

Στο μεταξύ χθες το πρωί κοινοποιήθηκε, στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης, προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από αίτηση που υπέβαλε άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον του συνθέτη, που απαγορεύει στην οικογένειά του να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τον ενταφιασμό του.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση