HomeHL-9Έγκλημα στα Ανώγεια: Μείωση ποινών στους δολοφόνους του Μ. Στρατάκη

Έγκλημα στα Ανώγεια: Μείωση ποινών στους δολοφόνους του Μ. Στρατάκη

Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μείωση των ποινών των δύο κατηγορούμενων για την δολοφονία του 23χρονου κτηνοτρόφου Μανώλη Στρατάκη την Κυριακή των Βαΐων του 2017 στα Ανώγεια, αποφάσισε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μια ακόμα φορά κάθισαν ο 58χρονος κτηνοτρόφος καθώς και ο 24χρονος γιος του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς στον 24χρονο και έτσι μείωσε την ποινή του σε 18,5 χρόνια κάθειρξης. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 37 χρόνια κάθειρξης.

Όσον αφορά τον 58χρονο κτηνοτρόφο που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια ποινή κάθειρξης (για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας), το δικαστήριο σήμερα τον αθώωσε για τη συνεργεία στην ανθρωποκτονία και τον έκρινε ένοχο για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 χρόνια.

stratakhs-egklhma

Το χρονικό

Το φονικό είχε σημειωθεί την Κυριακή των Βαίων του 2017, σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων. Οι κτηματικές διαφορές φόρτισαν τη συνάντηση των τριών ανδρών τη μοιραία ημέρα και πολύ γρήγορα η ένταση κορυφώθηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καυγάς, στη διάρκεια του οποίου πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον του 23χρονου. Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν ενώ ο αιμόφυρτος Μανόλης Στρατάκης που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα μεταφέρονταν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι γιατροί είχαν κρίνει πως ήταν απολύτως αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ωστόσο ο οργανισμός του νεαρού κτηνοτρόφου δεν άντεξε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση