HomeΚΟΣΜΟΣΒουλγαρία: Συνεχίζεται η ακυβερνησία

Βουλγαρία: Συνεχίζεται η ακυβερνησία

Πάει προς νέες εκλογές, τρίτες μέσα στο 2021

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προς νέες βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες για φέτος, οδεύει η Βουλγαρία, αφού οι Σοσιαλιστές έγιναν το τρίτο κόμμα που δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εγκατέλειψε τα σχέδιά του για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνασπισμού, αφού οι πιθανοί σύμμαχοί του, το αντισυστημικό κόμμα ITN και δύο μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να το στηρίξουν. Ετσι, θα επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο της χώρας στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Κάναμε το καλύτερο και απευθύναμε έκκληση για λογική και υπευθυνότητα, όμως δεν λειτούργησε», είπε η ηγέτιδα του κόμματος, η Κορνέλια Νίνοβα.

Ο πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ, θα πρέπει τώρα να διαλύσει το Κοινοβούλιο που εξελέγη τον Ιούλιο, να διορίσει μια νέα προσωρινή κυβέρνηση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός των επόμενων δύο μηνών. Οι νέες βουλευτικές εκλογές θα μπορούσαν να οριστούν για τις 7 Νοεμβρίου ή να συμπέσουν με έναν από τους δύο γύρους των προεδρικών, στις 14 ή τις 21 Νοεμβρίου.

Επίσης, το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας προκήρυξε σήμερα προεδρικές εκλογές για τις 14 Νοεμβρίου, καθώς η χώρα προετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών.

Πριν από το Σοσιαλιστικό κόμμα, τόσο το ITN, το οποίο κέρδισε με οριακή διαφορά τις εκλογές του Ιουλίου, όσο και το κεντροδεξιό GERB του πρώην πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, δεν κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση