HomeHL-GreeceΚυπαρισσία: Σε γυναίκα ηλικίας γύρω στα 40 ανήκει ο «τσιμεντωμένος» σκελετός

Κυπαρισσία: Σε γυναίκα ηλικίας γύρω στα 40 ανήκει ο «τσιμεντωμένος» σκελετός

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 42χρονη Ρουμάνα Μόνικα Γκιους, φέρεται να ανήκει σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το πτώμα που βρέθηκε «τσιμεντωμένο» στη αυλή σπιτιού στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχουν προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση, το πτώμα που βρέθηκε χθες Τετάρτη στην αυλή σπιτιού στην Κυπαρίσσια, ανήκει σε γυναίκα γύρω στα 40, ύψους 1.60 (+4) μ., ο θάνατος της οποίας έχει επέλθει πριν από 5-6 μήνες.

Ωστόσο εξαιτίας της προχωρημένης σήψης και σκελετόποιησης της σορού, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αλλά και ούτε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Επίσης, έχουν ληφθεί δείγματα από την οδοντοστοιχία αλλά και αλλά μέρη του σώματος του άψυχου σώματος, τα οποία έχουν σταλθεί στην Αθήνα σε ειδικά εργαστήρια για εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την 42χρονη Μόνικα Γκιους η οποία αγνοείται από τον περασμένο Φεβρουάριο και η οποία διέμενε στο σπίτι, στην αυλή του οποίου βρέθηκε θαμμένο το πτώμα.

Πέπλο μυστηρίου γύρω από την εξαφάνιση της 42χρονης Ρουμάνας

Η αγνοούμενη με καταγωγή από τη Ρουμανία, Μόνικα Γκιους, έμενε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Κυπαρισσία. Εργαζόταν σαν καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά. Η Μόνικα, όπως είχε καταγγελθεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η οποία και είχε ασχοληθεί με το θέμα, βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και από τον σύντροφό της.

Ο μεγαλύτερος γιος της που ζει στην Αγγλία, κατήγγειλε πως ο άνθρωπος αυτός την έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι από το ξύλο. Ο σύντροφος της όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είπε σε κάποιους φίλους του, ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για μια καλύτερη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με τον σύντροφο της αγνοούμενης στη Ρουμανία. Ο ίδιος ανέφερε πως η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε κάποια άλλα πρόσωπα, που πιθανότατα γνωρίζουν που βρίσκεται. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η εξαδέλφη της αγνοούμενης μητέρας τριών παιδιών έκανε τη δήλωση εξαφάνισης στην Ελληνική Αστυνομία. «Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, που ζει στην Ιταλία για να με ενημερώσει πως έχει εξαφανιστεί από το Φεβρουάριο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ήθελε να ανακατευτεί γιατί φοβόντουσαν. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, την κακοποιούσε ο σύζυγός της και αναγκάστηκε να τον χωρίσει. Στην πορεία σύναψε σχέση με κάποιον συμπατριώτη της, όπου κι εκείνος της φερόταν βίαια. Πιστεύω πως η Μόνικα δε ζει. Ας μιλήσουν όσοι ξέρουν, τι φοβούνται;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

«ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ»

Παράλληλα, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της αγνοούμενης, είχε μιλήσει στο «Φως στο Τούνελ». «Δεν περνούσε καλά με τον σύντροφό της. Κακοποιούσε εκείνη και τον μικρό μου αδελφό», είπε. Αναφέρθηκε και στην «συμπτωματική» εξαφάνιση του συντρόφου της την ίδια περίοδο που τα ίχνη της χάθηκαν.

«Τους είδαν το τελευταίο βράδυ μαζί και μετά εκείνος έφυγε για Ρουμανία. Είπε πως θα πήγαινε για δουλειά. Η μητέρα μου όμως δεν έχει πιθανότητες να έχει φύγει μαζί του από την Ελλάδα, γιατί δεν έχει χαρτιά εδώ και χρόνια», κατέληξε.

Ξεσπά η ξαδέρφη της 42χρονης Ρουμάνας: «Θέλω να βρεθεί ο πρώην σύντροφός της»

«Υποψιάζομαι πολλά αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο πρώην σύντροφός της που ίσως να ξέρει περισσότερα. Να μας εξηγήσει κιόλας γιατί την ημέρα που έφυγε άφησε μέσα στο σπίτι τα υπάρχοντά του. Τα ρούχα του βρέθηκαν κρεμασμένα στα σχοινιά», δηλώνει η ξαδέρφη της 42χρονης Ρουμάνας, Μόνικας Γκιους, Μιχαέλα Μπόρος που ξεσπά στο protothema.gr, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ιατροδικαστική εξέταση στα οστά που βρέθηκαν σε σπίτι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, όπου για τουλάχιστον δυο χρόνια ήταν εξαφανισμένη η  42χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 39χρονος Ρουμάνος εργαζόταν για λογαριασμό της οικογένειας στην οποία ανήκει το σπίτι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Είχε προσληφθεί από την οικογένεια των ιδιοκτητών του σπιτιού πριν από καιρό όταν και είχε πεθάνει ο ηλικιωμένος άντρας όπου ζούσε εκεί προκειμένου ο 39χρονος να φροντίζει το κτήμα.

Μυστήριο γύρω από την αποχώρηση του 39χρονου Ρουμάνου

Για άγνωστο λόγο, ο 39χρονος Ρουμάνος εγκατέλειψε το σπίτι και το κτήμα στην Κυπαρισσία καθώς είχε προφασιστεί στους ιδιοκτήτες του, οικογενειακούς λόγους και έπρεπε να επιστρέψει στην γενέτειρά του. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μένουν εκτός Μεσσηνίας και δεν προλάβαιναν να επισκέφτονται το σπίτι τους.

Φέτος το καλοκαίρι, ο ένας εκ των ιδιοκτητών, πήγε στο σπίτι προκειμένου να το ανοίξει και να δει σε τι κατάσταση είναι για να το φροντίσει. Όταν, λοιπόν το καθάρισε, διαπίστωσε πως σε ένα σημείο του σπιτιού, υπήρχε ένα περιέργο σημάδι καινούργιου τσιμέντου το οποίο δεν του ταίριαζε με τον υπόλοιπο χώρο.

Καθάρισε το σημείο που υπήρχε το τσιμέντο καθώς πάνω από αυτό είχαν ρίξει χώμα προκειμένου να το κάνουν να φαίνεται παλαιό, κάτι όμως που δεν πέτυχε.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κάλεσε την αστυνομία για να ερευνήσουν τον χώρο αφού και ο ίδιος γνώριζε για την εξαφάνιση της 42χρονης Ρουμάνας, η οποία ήταν σύντροφος του 39χρονου εργαζόμενου του.

Ξαδέρφη 42χρονης: «Ήταν κάτι που περίμενα»

Αξίζει να σημειωθεί πως η άτυχη 42χρονη βρισκόταν στη χώρα μας 20χρονια και εξαφανίστηκε αρχές του έτους ενώ έχει και τρια παιδιά τα οποία εργάζονται στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία.

«Τι να κάνω, τι μπορώ να κάνω έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Αισθάνομαι χαμένη και ζαλισμένη με αυτό που έχει συμβεί. Τα έχω χαμένα. Ήταν κάτι που το περίμενα, δυστυχώς από την αρχή είχα σκεφτεί πως αυτό ήταν τέλος της Μόνικας απλά δεν είχαμε τις αποδείξεις. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω. Η αστυνομία είχε πάει τόσες φορές σε αυτό το σπίτι και είχε ψάξει τα πάντα. Κανένας δεν κατάλαβε πως το τσιμέντο ήταν καινούργιο και πως κάποιος πρέπει να το είχε ρίξει πρόσφατα, χάθηκε χρόνος», δηλώνει η ξαδέρφη της 42χρονης.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Αρχές είχαν ερευνήσει το συγκεκριμένο σπίτι, από την πρώτη κιόλας ημέρα δήλωσης εξαφάνισης της 42χρονης Μόνικα, τον περασμένο Μάϊο. Συγκεκριμένα η ξαδέρφη της 42χρονης Μιχαέλα Μπόρος εξηγεί τα εξής:

«Ήξεραν ότι κάπου εκεί πρέπει να ήταν θαμμένη διότι με την καραντίνα δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Από την άλλη ο σύντροφός της δεν είχε αυτοκίνητο πως έφυγε τόσο ξαφνικά. Τα οστά βρέθηκαν θαμμένα στην αυλή του σπιτιού. Είχαν κάνει έρευνες μέχρι και στο βόθρο του σπιτιού. Η αστυνομία είχε καλέσει ακόμα και την πυροσβεστική γιατί στο καπάκι είχε βρεθεί φρέσκο τσιμέντο όταν άνοιξαν βρήκαν μόνο μπάζα, αλλά κανένας δεν κατάλαβε πως ήταν φρέσκα κι αυτά. Ήταν αυτά που είχε σκάψει ο δράστης όταν άνοιγε τον λάκκο για να βάλει μέσα στην Μόνικα. Μέσα στο βόθρο τα έριξε».

Το μόνο που θέλει αυτή την στιγμή η Μιχαέλα Μπόρος είναι να βρεθεί ο 39χρονος Ρουμάνος: «Δυο χρόνια ζούσε σ αυτό σπίτι η Μόνικα. Υποψιάζομαι πολλά αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο πρώην σύντροφο της που ίσως να ξέρει περισσότερα. Να μας εξηγήσει κιόλας γιατί την ημέρα που έφυγε άφησε μέσα στο σπίτι τα υπάρχοντα του. Τα ρούχα του βρέθηκαν κρεμασμένα στα σχοινιά».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση