HomeΣΠΟΡΜίκης Θεοδωράκης: Πώς έγινα Ολυμπιακός

Μίκης Θεοδωράκης: Πώς έγινα Ολυμπιακός

"Τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω. Εδώ μένω πιστός, δεν θα αλλάξω ποτέ"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος πέρασε σήμερα στην αθανασία, ήταν ποδοσφαιρόφιλος, και μάλιστα δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.

Σε ομιλία του προς βετεράνους ποδοσφαιριστές, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2003 στο ξενοδοχείο «Χίλτον» και απευθυνόμενος στους δεκάδες ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης είχε πει: «Δέκα χρονών παιδάκι, το 1935, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς όπου ζούσα τότε, είδα στην εφημερίδα φωτογραφία του Ολυμπιακού με τους πέντε αδελφούς Ανδριανόπουλους και τους Βάζο, Συμεωνίδη και άλλους, που φορούσαν την κόκκινη φανέλα. Από τότε έγινα Ολυμπιακός».

Και είχε προσθέσει: «Σπάνια στη ζωή μου υπήρξα τόσο συγκινημένος και ευτυχής», υπογραμμίζοντας την «αλησμόνητη χαρά που μου χάρισε η γνωριμία και επαφή μου με τους μύθους και τα είδωλα της νιότης μου και όχι μόνο».

Για τον Ολυμπιακό είχε πει ακόμα: «Έχω παρατηρήσει ότι όλα μπορείς να τα αλλάξεις. Και κόμματα έχω αλλάξει και πολλά έχω αλλάξει και με κατηγορούν γι’ αυτό. Αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω. Εδώ μένω πιστός, δεν θα αλλάξω ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε αφιερώσει το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, το 2015, στον Μίκη Θεοδωράκη:

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση