HomeΚΡΗΤΗΠρότυπο Λύκειο Ηρακλείου: Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων

Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου: Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων

Για την κάλυψη κενών ή κενούμενων θέσεων στην Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Βάσει της Υ.Α. 58877/Δ6/23.05.2021/ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ τ. B΄ 2184/23.05.2021), και των οδηγιών της Επιστημονικής Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.), το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ.) του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου προβαίνει στη διαδικασία κάλυψης κατ’ ελάχιστον δέκα (10) κενών θέσεων στην Α΄ Τάξη, οκτώ (8) κενών θέσεων στη Β΄ Τάξη και μίας (1) κενής θέσης στη Γ΄ Τάξη του σχολείου -καθώς και κενούμενων έως τις 19/01/2022 θέσεων- για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση έως την Δευτέρα 06/09/2021, ώρα 11:00 το μεσημέρι, αυτοπροσώπως στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου (Γιάννη Κορνάρου 17, Εσταυρωμένος) 08:30-12:30, καθημερινά, ή με αποστολή μηνύματος e-mail προς το [email protected], από τη διεύθυνση του/της γονέα ή κηδεμόνα, με συνημμένη σάρωση ή ψηφιακή φωτογραφία της συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης αίτησης.

Αν την Τρίτη 07/09/2021, ώρα 08:30 π.μ., το πλήθος των υποψηφίων δεν ξεπερνά τις διαπιστωμένες κενές θέσεις σε μία τάξη (σήμερα, δέκα (10), οκτώ (8) και μία (1) αντίστοιχα), τότε στην αντίστοιχη τάξη εισάγονται όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι για αυτήν. Διαφορετικά, υπό την ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. και των οργάνων διοίκησης του σχολείου, θα διεξαχθεί δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων στο χώρο του σχολείου την ημέρα αυτή, Τρίτη 07/09/2021, και ώρα 09:00 π.μ. (οι υποψήφιοι καλούνται να είναι παρόντες στις 08:30 π.μ.). Από τη δοκιμασία θα προκύψουν ανά τάξη ο Πίνακας Εισακτέων και ο Πίνακας Επιλαχόντων με ισχύ και για τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν μέχρι και τις 19/01/2022.

Η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων έχει ενιαία τρίωρη διάρκεια. Περιλαμβάνει πενήντα (50) θέματα πολλαπλής επιλογής: τα πρώτα εικοσιπέντε (25) στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα επόμενα εικοσιπέντε (25) στα Μαθηματικά, πάνω στην ύλη των προηγούμενων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Εναλλακτικά, η μορφή των θεμάτων μπορεί να περιλαμβάνει και ανοιχτού τύπου ερωτήσεις ή ασκήσεις. Οι αξιολογικές μονάδες είναι 100 συνολικά, 50 για κάθε γνωστικό πεδίο. Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία αυτή.

Δείτε τις οδηγίες (https://j.mp/odigies21) της ημέρας της δοκιμασίας για τους υποψήφιους. Επιπλέον τονίζεται η πιστή τήρηση από όλους τους συμμετέχοντες όλων των μέτρων κατά της πανδημίας που θα είναι σε ισχύ την ημέρα των εξετάσεων ή επιπλέον θα υποδείξει το Υπουργείο Παιδείας.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το συνημμένο έντυπο αίτησης για τα απαραίτητα σχετικά στοιχεία, τυπώστε το, συμπληρώστε το προσεκτικά και με ευανάγνωστα στοιχεία, υπογράψτε το, και προσκομίστε το στο σχολείο, ή σαρώστε/φωτογραφίστε το και επισυνάψτε το σε μήνυμά σας προς τη διεύθυνση [email protected] του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση