HomeΚΡΗΤΗ«Επίσημη πρώτη» για το ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων

«Επίσημη πρώτη» για το ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων

Δείτε ποιο είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επίσημη κυκλοφορία του βρίσκεται από σήμερα το νέο, ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων, μετά την ομόφωνη ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Μετά από 18 έτη από την προηγούμενη αλλαγή του, το ανανεωμένο έμβλημα αποτυπώνει αφενός τα 5.000 χρόνια ύπαρξης του Δήμου, ενώ παράλληλα αντανακλά το σύγχρονο χαρακτήρα του.

Οι βασικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα εκδοχή του, βασίστηκαν κυρίως στην προσθήκη της πιστής αναπαράστασης του ευρήματος, του ασημένιο νομίσματος με την αναπαράσταση του Κύδωνα, ιδρυτή της αρχαίας Κυδωνίας.

kidon-logo-blue-landscape-version_page-0001

Το έμβλημα συνοδεύεται από δίγλωσσο λεκτικό «ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – MUNICIPALITY OF CHANIA ∙ CRETE», ώστε να διασφαλίζει την εύκολη κατανόησή του σε κατοίκους του Δήμου αλλά και από τους επισκέπτες του. Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε για το ανανεωμένο έμβλημα του Δήμου Χανίων είναι εμπνευσμένη από τα βασικά στοιχεία του περιβάλλοντος: το φως, το οποίο αποδίδεται με το λευκό χρώμα και το έντονο υγρό στοιχείο, η θάλασσα, το οποίο αποδίδεται με απόχρωση του μπλε.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρει: «Με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων δύο ετών από την ανάληψη καθηκόντων της δημοτικής μας αρχής, παραδίδουμε στην κοινωνία των Χανίων το ανανεωμένο σύμβολο του Δήμου μας. Έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, το έμβλημα του Δήμου Χανίων αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά.

kidon-logo-blue-portrait-version_page-0001

Έχοντας ως έμπνευση το ιστορικό παρελθόν των Χανίων, με κυρίαρχο σύμβολο τον Κύδωνα, τον ιδρυτή της Μινωικής Κυδωνίας και με χρώματα που συμβολίζουν τον τόπο μας, το φως και τη θάλασσα, ο Δήμος Χανίων, μέσα από ένα αδιάλειπτο ταξίδι 5.000 χρόνων, φέρνει στο σήμερα το δικό του διακριτό σύμβολο, το όποιο θα τον εκπροσωπεί σε κάθε έκφανση του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Από την 1/1/2022, το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για οποιαδήποτε επίσημη απεικόνιση/συμμετοχή του Δήμου Χανίων, ενώ το χρονικό διάστημα έως τότε, θα θεωρούνται αποδεκτές και οι δύο εκδοχές του (παλιό και νέο έμβλημα).

Τέλος, μπορείτε να βρείτε και τις τρεις εκδοχές του νέου εμβλήματος (οριζόντια, κάθετη, κυκλική), στους τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς και σε όλους τους τύπους αρχείων για κάθε περίσταση, στο Press-Κit στο site του Δήμου: chania.gr//chrisima/presskit/presskit.html

Διαφήμιση
Διαφήμιση