HomeΚΡΗΤΗΞανά πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Νίκος Κοκολάκης

Ξανά πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Νίκος Κοκολάκης

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο… τιμόνι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου παραμένει ο Νίκος Κοκολάκης μετά τις νέες αρχαιρεσίες.

Στις 30 Αυγούστου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου το οποίο έχει ως εξής:

Νίκος Κοκολάκης (πρόεδρος), Γιώργος Κοφινάκης (αντιπρόεδρος), Νίκος Σμυρνάκης (γ. γραμματέας), Ελευθερία Μπελιμπασάκη (ταμίας), Ειρήνη Σεγρεδάκη (αναπλ. Γραμματέας), Κατερίνα Πανδερμάκη (αναπλ. Ταμίας), Δημήτρης Καλουδάκης (έφορος), Μανώλης Ζερβάκης (οργαν. Γραμματέας) και μέλη οι: Κατερίνα Μανωλούδη, Ειρήνη Κυπριωτάκη, Μανόλης Τυλιανάκης, Κώστας Συναδινάκης και Βαγγέλης Σοφιου.

Σε ανακοίνωσή του το νέο διοικητικό συμβούλιο αναφέρει:

Καλούμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να είναι κοντά στο Σωματείο. Με συλλογικές προσπάθειες και αγώνες θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η βελτίωση στην ασφάλεια στην υγιεινή και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ήταν, είναι και θα είναι η προτεραιότητά μας.

Σχετικά με τις συνθήκες εργασίας  τελευταία  και λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας και μικρού εργατικού δυναμικού, παρατηρούνται φαινόμενα εντατικοποίησης ( εργασία χωρίς ρεπό, πολλά δωμάτια στις καμαριέρες) και πολλές φορές ακραίας συμπεριφοράς (ηθική παρενόχληση) από προϊσταμένους τμημάτων σε εργαζόμενους (λεκτική βία-ταπεινωτική ή εκφοβιστική συμπεριφορά) με αποτέλεσμα την προσβολή της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές εκφοβισμού που σκοπό έχουν να βλάψουν και να επηρεάσουν την υπόληψη του εργαζόμενου ως προς την προσωπικότητά του, είναι καταδικαστέες και πρέπει να καταγγέλλονται στο σωματείο μας και από κοινού θα παρεμβαίνουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση