HomeΚΟΣΜΟΣΙαπωνία: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια σε εμβόλιο της Moderna

Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια σε εμβόλιο της Moderna

Ένας φαρμακοποιός τα βρήκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρησιμοποίηση μιας παρτίδας εμβολίου Covid-19 της Moderna αφότου βρέθηκε μια ξένη ουσία σε ένα φιαλίδιο αναφέρει το BBC. Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, ένας φαρμακοποιός διέκρινε πολλά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο του εμβολίου στην περιφέρεια Καναγκάουα. Περίπου 3.790 άτομα είχαν ήδη εμβολιαστεί από τη παρτίδα, ενώ έχει ανασταλεί η χρησιμοποίηση της υπόλοιπης.

Η είδηση, έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων Moderna λόγω μόλυνσης.

Ο φαρμακοποιός βρήκε τα μαύρα σωματίδια κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του εμβολίου. Ο εγχώριος διανομέας του εμβολίου έχει συλλέξει το φιαλίδιο για το οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι μολυσμένο. Αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης λένε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από το δυνητικά μολυσμένο εμβόλιο.

Η Takeda Pharmaceutical, που πωλεί και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε αναστείλει τη χρησιμοποίηση τριών παρτίδων του εμβολίου αφού βρέθηκαν «ξένα υλικά» σε μερικές δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων. Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή της ότι μια γραμμή παραγωγής στην Ισπανία θα μπορούσε να είναι η αιτία του ζητήματος. Πρόσθεσε ότι διεξάγει έρευνες για το θέμα.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ξένες ύλες που βρέθηκαν στα εμβόλιο στη νότια περιφέρεια της Οκινάουα οφείλονται σε λανθασμένες εισαγωγές βελόνων στα φιαλίδια.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση