HomeHL-9Εκτός οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από τα νοσοκομεία – Πόσοι είναι στην Κρήτη

Εκτός οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από τα νοσοκομεία – Πόσοι είναι στην Κρήτη

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ έσπευδαν να εμβολιαστούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η νομοθεσία που βγάζει σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από τα νοσοκομεία όλη της χώρας.

Σήμερα το πρωί όποιος γιατρός, νοσηλευτής ή άλλος εργαζόμενος στα νοσοκομεία δεν είχε λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν άνηκε πλέον στο εν ενεργεία εργατικό δυναμικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Βάσει νόμου, έχει τεθεί σε αναστολή χωρίς μισθό και ένσημα που δεν θα συμπεριληφθούν στην μελλοντική σύνταξή του.

Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης

Πολύ καλό ποσοστό εμβολιασμού φαίνεται ότι έχουν τα νοσοκομεία όλης της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί  πως το 90% των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού έχουν εμβολιαστεί ενώ μέχρι και χθες αργά το βράδυ αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στα εμβολιαστικά κέντρα για να λάβουν την πρώτη δόση ώστε να μην χάσουν την εργασία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι και χθες το μεσημέρι στην Κρήτη ανέρχονταν σε 450 περίπου άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΑΓΝΗ από τους 2.208 εργαζόμενους δεν είχαν εμβολιαστεί 146 άτομα (με τους περισσότερους να ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους υπαλλήλους καθαριότητας).

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο επικρατεί περίπου η ίδια κατάσταση καθώς είχε εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 90%. Μάλιστα, μέχει χθες οι ανεμβολίαστοι ήταν κάτω από 100 άτομα με τον αριθμό να αλλάζει από ώρα σε ώρα.

Στο νοσοκομείο Χανίων το 91% των υγειονομικών ήταν εμβολιασμένο με 119 άτομα να μην είχαν – έως χθες το μεσημέρι – προχωρήσει στον εμβολιασμό τους (μεταξύ αυτών 40 νοσηλευτές και 50 από το λοιπό προσωπικό).

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου επίσης το ποσοστό εμβολιασμένων άγγιζε το 90% με 40 άτομα να είναι ανεμβολίαστα.

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το 84% των υγειονομικών είχαν εμβολιαστεί (μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες αυξήθηκε κατά 10%) με 40 άτομα να ήταν, μέχρι χθες το μεσημέρι, ανεμβολίαστα (κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας το 93% των υγειονομικών ήταν εμβολιασμένο μέχρι και χθες το μεσημέρι. Μάλιστα, μόνο 16  άτομα δεν είχαν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους με τις πληροφορίες να λένε ότι ο αριθμός αυτός θα παρουσίαζε μείωση.

Η ίδια κατάσταση και στο νοσοκομείο Νεάπολης όπου πάνω από το 93% ήταν εμβολιασμένο με λιγότερο από δέκα άτομα να μην έχουν εμβολιαστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση