HomeΚΟΣΜΟΣΦόβοι για «θερμό» Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο

Φόβοι για «θερμό» Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο

Διαδηλώσεις ενάντια στους εμβολιασμούς και στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και αυτοκινητοπομπές ενάντια στα περιοριστικά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και στους εμβολιασμούς πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο. Αρχικά είχαν δηλωθεί στις αρχές περίπου 100 εκδηλώσεις οργανώσεων και πρωτοβουλιών.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η αστυνομία απαγόρευσε 13 πορείες. Σε ανακοίνωσή της αιτιολογεί την απαγόρευση με τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν πριν ένα μήνα στη γερμανική πρωτεύουσα διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε απαγορευμένες πορείες αυτών των πρωτοβουλιών.

Παρά την απαγόρευση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζεται η κοινοποίηση προκειμένου να έρθουν διαδηλωτές από όλη τη Γερμανία στο Βερολίνο. Πάνω από 4.200 αστυνομικοί βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν έκτροπα.

Κεντρικός τους στόχος είναι η προστασία της «Κυβερνητικής Περιοχής». Πρόκειται για την περιοχή όπου στεγάζονται τα υπουργεία, η καγκελαρία και η Βουλή. Πριν ένα χρόνο, στις 29 Αυγούστου 2020, μόνο την τελευταία στιγμή η αστυνομία είχε καταφέρει να αποτρέψει εκατοντάδες διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο του Ράιχσταγκ, όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο.

Στο στόχαστρο της διαμαρτυρίας βρίσκονται και οι δημοσιογράφοι, στους οποίους οι αμφισβητίες του κορωνοϊού καταλογίζουν ότι ασκούν παραπληροφόρηση. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα προστασίας γραφείων ΜΜΕ στη γερμανική πρωτεύουσα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση