HomeΚΡΗΤΗ“Χάσαμε τη μάνα μου για 800 ευρώ”

“Χάσαμε τη μάνα μου για 800 ευρώ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Χάσαμε τη μάνα μου για 800 ευρώ παρά το διακανονισμό που είχαμε κάνει», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο γιος της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας που χθες άφησε την τελευταία της πνοή μετά από τη διακοπή ρεύματος (δείτε εδώ) και τόνισε ότι η μητέρα του είναι με μηχανική υποστήριξη από το 2004. «Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου είναι με μηχανική υποστήριξη και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα».

«Το χρέος στη ΔΕΗ είναι γύρω στα 800 ευρώ και στο προηγούμενο δίμηνο με τη βοήθεια κάποιου ανθρώπου και αφού μιλήσαμε με τη ΔΕΗ στο υποκατάστημα των Χανίων, μάθαμε ότι το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 115 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα είναι το χαράτσι», δήλωσε ο γιος της άτυχης γυναίκας, τονίζοντας ότι το εν λόγω ποσό πληρώθηκε, κατόπιν ήρθε ο επόμενος λογαριασμός που δεν ήταν ενημερωμένος με την πληρωμή. Η δε διακοπή, όπως λέει, έγινε χωρίς να ενημερωθεί κανείς.

Γ. Σταθάκης: Αναγκαία η εισαγγελική παρέμβαση

Στο τραγικό περιστατικό του θανάτου μιας  τετραπληγικής Χανιώτισσας μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

“Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει.

Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.

Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας”.

Ωστόσο η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της απαντά για το περιστατικό ότι «ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας». (δείτε εδώ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση