HomeΕΛΛΑΔΑΝέο βιβλίο με τίτλο «Predicting the Dynamics of Research Impact»

Νέο βιβλίο με τίτλο «Predicting the Dynamics of Research Impact»

Συνεπιμελείται ο Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος, Αντιπρύτανης του ΑΠΚΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Springer το νέο βιβλίο με τίτλο «Predicting the Dynamics of Research Impact» σε συν-επιμέλεια του Καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλου, Αντιπρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Το βιβλίο, με συν-επιμελητή τον Δρα Αθανάσιο Βεργούλη, Επιστημονικό Συνεργάτη του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης «Αθηνά», παρέχει στους αναγνώστες του μια εισαγωγή σε ενδιαφέροντα ζητήματα πρόβλεψης και δυναμικής στην Επιστήμη της Επιστήμης (‘Science of Science’), τα οποία σχετίζονται με ποσοτικές κυρίως πτυχές της επιστήμης και ειδικότερα την πρόβλεψη των μελλοντικών επιδόσεων ή επιπτώσεων ενός ερευνητικού άρθρου ή εν γένει της ερευνητικής δραστηριότητας ενός επιστήμονα. Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και σε μοντέλα πρόβλεψης πιθανών μελλοντικών συνδέσμων σε δίκτυα συνεργασίας και εντοπισμού ελλιπών συνδέσμων σε δίκτυα παραπομπών (citation networks).

Λόγω του διεπιστημονικού χαρακτήρα του τομέα της «Επιστήμης της Επιστήμης», το βιβλίο μπορεί να είναι χρήσιμο σε ενδιαφερόμενους αναγνώστες από διάφορους κλάδους όπως η Επιστήμη της πληροφορίας, η Ανάκτηση πληροφοριών, η Επιστήμη των δικτύων, η Πληροφορική, η Επιστημομετρία και η Μηχανική μάθηση. Τα προφίλ των αναγνωστών μπορεί επίσης να είναι ποικίλα, από ερευνητές και καθηγητές στους αντίστοιχους τομείς έως φοιτητές και προγραμματιστές που είναι περίεργοι για τα θέματα που καλύπτονται.

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Διαφήμιση
Διαφήμιση