HomeΕΛΛΑΔΑΕγκρίθηκαν στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Εγκρίθηκαν στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Στην πλειοψηφία τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν στήριξαν τις διατάξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην έγκριση των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν τους πυρόπληκτους κατοίκους των περιοχές της χώρας που όλο το προηγούμενο διάστημα δοκιμάστηκαν από τις φωτιές, προχώρησε η αρμόδια Kοινοβουλευτική Eπιτροπή.

Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν στήριξαν τις διατάξεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει επικαλούμενος ανεπάρκεια στα μέτρα στήριξης και ενόχληση για της είσοδο ιδιωτών στις αναδασώσεις. Αντίστοιχη στάση κράτησαν ΚΚΕ και Μέρα25, ενώ τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η Ελληνική Λύση δήλωσαν παρών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, τόνισε τη σημασία της άμεσης αποκατάστασης των πληγέντων, σημειώνοντας πως η αντιπολίτευση με τη στάση της έδειξε το πλαίσιο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης με το οποίο προσήλθε στη συζήτηση. «Θα δοθούν 23 εκατ. ευρώ στο Μαντούδι και την Ιστιαία για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με απ’ ευθείας αναθέσεις από τους δήμους για να προχωρήσουν άμεσα τα μέτρα που χρειάζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση