HomeΕΛΛΑΔΑΙσχυρή καταιγίδα έπληξε Θεσσαλία, Ιωάννινα – Πτώσεις δέντρων και κεραυνοί

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε Θεσσαλία, Ιωάννινα – Πτώσεις δέντρων και κεραυνοί

 Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φθινοπωρινός…καιρός επικρατεί από το μεσημέρι της Πέμπτης σε Θεσσαλία και Ήπειρο καθώς παρατηρήθηκε αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Πήλιο, το Βόλο αλλά και τα Ιωάννινα προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Μπουρίνι στη Λάρισα – Έπεσαν δέντρα

Στη Λάρισα λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ξέσπασε μπουρίνι στην πόλη της Λάρισας και τα περίχωρα, με βροχή και ισχυρό αέρα. Οπως μεταδίδει το onlarissa.gr το  αποτέλεσμα της ξαφνικής καταιγίδας ήταν να σημειωθούν πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κοπή δέντρων ενώ υπήρξαν μικροζημιές σε τέντες καταστημάτων της πόλης.

trik

Έπεσαν δέντρα στο κέντρο των Τρικάλων

Την ίδια ώρα καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr  οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν παράλληλα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά.

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το Βόλο και το Πήλιο

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει από τις 6 το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχόπτωση και τις θυελλώδεις ριπές του ανέμου.

Το καλοκαιρινό μπουρίνι φάνηκε ότι θα πλήξει τον Βόλο και το Πήλιο από τις 17:00 και μετά, όταν ξαφνικά άρχισε να συννεφιάζει και να χάνεται ο ήλιος. Οι δρόμοι του Βόλου έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και έχουν προκληθεί ζημιές σε τέντες κτιρίων και σε διαφημιστικές πινακίδες που ξήλωσε ο άνεμος, αλλά και σε πολλές καλλιέργειες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η μεγάλη ποσότητα βροχής, σε συνδυασμό με τους πολύ έντονους ανέμους και οι κεραυνοί που πέφτουν στην περιοχή, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη και όσα αυτοκίνητα κινούνται έχουν φώτα αναμμένα και την ελάχιστη ταχύτητα.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σήμανε συναγερμός για τα σκάφη αναψυχής που βρίσκονταν εν πλω και έχει βγει σχετική ανακοίνωση.

Η θερμοκρασία πάντως είναι στους 34 βαθμούς και η υγρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ioan2

Ιωάννινα: Ποτάμια οι δρόμοι από ισχυρή βροχόπτωση – Πεσμένα δέντρα και διακοπές ρεύματος

Σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και κεραυνική δραστηριότητα έπληξε νωρίτερα τα Ιωάννινα. Ένα μισάωρο περίπου ήταν αρκετό για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια με το πρόβλημα από συγκεντρωμένα ύδατα να εντοπίζεται κυρίως στην παραλίμνια περιοχή όπου έπεσαν δέντρα και κλαδιά με την Πυροσβεστική να βρίσκεται στους δρόμους για την κοπή και την απομάκρυνσή τους για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Όπως μεταδίδει το epirus-tv-news.gr, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στη Διονυσίου Φιλοσόφου στο μώλο λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα .

Παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν σε σημεία όπου έπεσαν κολόνες αλλά και καλώδια λόγω του αέρα προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Από τις διακοπές ρεύματος που έχουν αναφερθεί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες ακόμα και στο κέντρο της πόλης με την Τροχαία να βρίσκεται στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα για τη διευκόλυνση των οδηγών .

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του

βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική

Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση