HomeHL-9Έγκλημα στη Μεσαρά: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος – Χήρα 39χρονου: «Να σαπίσεις στη φυλακή»

Έγκλημα στη Μεσαρά: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος – Χήρα 39χρονου: «Να σαπίσεις στη φυλακή»

Δείτε βίντεο και εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για τη φυλακή έλαβε ο 27χρονος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 39χρονο κτηνοτρόφο, Νίκο στο Πετροκεφάλι Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 27χρονος ομολόγησε ενώπιον της ανακρίτριας τον φόνο του 39χρονου και στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μετά το τέλος της απολογίας οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν συγγενείς καθώς τον δράστη δεν τον έβγαλαν ούτε από την πίσω, ούτε από την μπροστινή πόρτα των δικαστηρίων όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος.

egklhma-mesara-profylakish2

Αντίθετα, έβγαλαν τόσο τον 27χρονο όσο και τον 30χρονο ομοεθνή του, με γρήγορες κινήσεις από την πλάγια πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου.

egklhma-mesara-profylakish1

Χήρα 39χρονου: «Να σαπίσεις στην φυλακή»

Η χήρα του 39χρονου κτηνοτρόφου στη θέα των δύο οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. που απομάκρυναν τον καθ’ ομολογία δολοφόνο από τα δικαστήρια ξέσπασε.

Πέταξε αντικείμενα στα οχήματα ενώ ούρλιαζε στον 27χρονο λέγοντάς τον «φονιά» και «να σαπίσεις στην φυλακή».

Μάνα 39χρονου κτηνοτρόφου: «Δεν νιώθω δικαιωμένη – Θέλω το παιδί μου πίσω»

Με την ανακοίνωση της απόφασης της προφυλάκισης του 27χρονου η μητέρα του άτυχου κτηνοτρόφου είχε νέο ξέσπασμα.

«Δε νιώθω δικαιωμένη» ανέφερε την ώρα που βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση στις σκάλες του δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου ουρλιάζοντας πως θέλει το παιδί της πίσω.

mana-skales1

Θρήνος έξω από τα δικαστήρια – «Φονιά» ούρλιαζε η μάνα του θύματος

Οι συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου έφτασαν στα δικαστήρια στις 12.30 περίπου το μεσημέρι χωρίς να προλάβουν να αντικρίσουν τον δολοφόνο του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Η μητέρα μαζί με την σύζυγο του θύματος καθώς και άλλους συγγενείς, φορώντας μαύρα, κάθονται υπομονετικά έξω από τα δικαστήρια περιμένοντας να τελειώσει η διαδικασία και να μάθουν την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου η μητέρα του θύματος μαζί με τη χήρα του κτηνοτρόφου άρχισαν να φωνάζουν κοιτώντας το γραφείο που απολογούνταν ο 27χρονος.

mana-dikasthria

Σε έξαλλη κατάσταση τόσο η μητέρα όσο και η χήρα άρχισαν να φωνάζουν «φονιά», «σκύλε» ενώ πάνω στην οργή τους άρχισαν να καταριούνται το κράτος, την αστυνομία και τα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τα δικαστήρια καθώς φοβούνται μην διαδραματιστούν εκ νέου οι χθεσινές εντάσεις και τα λιποθυμικά επεισόδια.

«Μυθοπλασίες οι φημολογίες περί κακομεταχείρισης του δράστη», λέει η δικηγόρος

Ως μια «εν ψυχρώ εκτέλεση» περιέγραψε την δολοφονία του 39χρονου Νίκου στο Πετροκεφάλι Μεσαράς, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θεονύμφη Μπέρκη.

Η κ. Μπέρκη βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου για την απολογία του 27χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του άτυχου κτηνοτρόφου.

Η ίδια κάνει λόγο για προμελετημένο φόνο σχολιάζοντας πως την εντυπωσίασε «η βία και η σκηρότητα που είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης. Αυτό που συνέβη υπερβαίνει και κατά πολύ τους τύπους των αδικημάτων των τελευταίων ετών».

Την ίδια ώρα η κ. Μπέρκη τόνισε πως όλα αυτά που ισχυρίζεται ο δράστης για κακομεταχείριση του ίδιου από το θύμα είναι μυθοπλασίες.

«Αυτό που πρέπει να ακουστεί ηχηρά και διαψεύδοντας τις φημολογίες περί κακομεταχείρισης του εργάτη βοσκού από το θύμα, να πω ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας του, μυθεύματα, μυθοπλασίες. Ουδέποτε είχαν γίνει. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει το έγκλημα αυτό. Χάθηκε άδικα ο άνθρωπος αυτός. Και πραγματικά θα πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να αποδοθεί η δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Σπανάκης ανέφερε πως η πράξη του δράστη ήταν προμελετημένη και μάλιστα επιχείρησε να ενοχοποιήσει κάποιον άλλον δημότη.

«Η συγκεκριμένη κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ο ορισμός της προμελετημένης αφαίρεσης ζωής με το δεδομένο ότι είχε προσχεδιάσει για καιρό την πράξη, είχε την σπουδή να προμηθευτεί το όπλο, είχε εποπτεύσει τον χώρο και φρονώ ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίσταση που να ελαφρύνει την θέση του δολοφόνου.

Κι αυτό διότι δεν επέδειξε την παραμικρή μεταμέλεια. Μάλιστα προσπάθησε να ενοχοποιήσει κάποιο άλλο δημότη του Πετροκεφαλίου.

Όταν η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο δεν θα μπορεί να επικαλεστεί ούτε τον πρότερο έντιμο βίο», ανέφερε ο κ. Σπανάκης.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του 27χρονου ότι ήταν θύμα κακοποίησης τόνισε: «Δεδομένου ότι η μέχρι τώρα στρατηγική του να τροφοδοτεί τις αρχές με ψέματα οι ισχυρισμοί του για κακοποίηση δεν είναι διόλου πιστευτό αλλά και μη αποδείξιμο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση