HomeHL-SportsΑπόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 1-2 -Video-

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 1-2 -Video-

Ο ΟΦΗ με γκολ των Καστάνιος και Φαν Ντάινεν επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης σε φιλικό ματς στην Καλλιθέα. Σκόρερ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Σαχλί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ έδωσαν φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο της Καλλιθέας λόγω της αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος με τους Κρητικούς να παίρνουν τη νίκη με 2-1.

Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος με τον Καστάνιος να ανοίγει το σκορ στο 47′ για τον ΟΦΗ, τον Σαχλί να ισοφαρίζει τρία λεπτά αργότερα και τον Φαν Ντάινεν να δίνει τη νίκη στους Κρητικούς στο 84′.

Έτσι ξεκίνησαν Πετράκης και Νιόπλιας

Με τριάδα στην άμυνα ξεκίνησαν και οι δύο προπονητές.

Ο Γιάννης Πετράκης στον Απόλλωνα Σμύρνης είχε τον Βέρχουλστ στο τέρμα, Ντεντάκη, Λισγάρα, Τουτουαρίμα στην άμυνα, Φατιόν, Σλίβκα, Ματέι και Παπαγεωργίου στη μεσαία γραμμή, τους Παμλίδη και Τσιλούλη στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Νίκος Νιόπλιας στον ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Επασί στην εστία, Γιαννούλη, Πασαλίδη και Βούρο στην άμυνα, τους Λυμπεράκη και Μαρινάκη στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα, τους Κοροβέση, Μπαλογιάννη και Νέιρα στο κέντρο και τους Καστάνιος και Γρίβα δίδυμο στην επίθεση.

 Σε ετοιμότητα Βέρχουλστ και Επασί όταν χρειάστηκε

Στο πρώτο μισάωρο ο Απόλλων Σμύρνης ήταν πιο κινητικός έχοντας περισσότερο την κατοχή της μπάλας, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να έχει την πρώτη τελική στο 8′ αλλά το σουτ του Ματέι πέρασε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ο ΟΦΗ έχασε μοναδική ευκαιρία με σουτ του Νέιρα, αλλά ο Βέρχουλστ σε ετοιμότητα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

 Σε ανάλογη ετοιμότητα ήταν και ο Επασί καθώς στο 13′ ήταν η σειρά του να κρατήσει ανέπαφη την εστία του νικώντας τον Ματέι σε τετ-α-τετ.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 41′ πάντως ο ΟΦΗ έχασε την καλύτερη στιγμή στο ματς όταν ο Γρίβας έβγαλε τη σέντρα και ο Κοροβέσης με κεφαλιά ψαράκι είδε την μπάλα να περνάει άουτ.

Γεμάτο δεύτερο μέρος και νίκη για τον ΟΦΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 47′ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Καστάνιος, ο οποίος πήρε την μπάλα λίγα μέτρα κάτω από τη σέντρα, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Βέρχουλστ για το 0-1.

Η απάντηση του Απόλλωνα όμως ήταν άμεση καθώς τρία λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Σαχλί που είχε περάσει ως αλλαγή μόνος του στην καρδιά της περιοχής τροφοδοτήθηκε από τον Τσιλούλη και πλάσαρε τον Επασί για το 1-1.

Στο 56′ ο Απόλλων που είχε ανέβει μετά την ισοφάριση έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ όταν δύο ακόμη παίκτες που είχαν περάσει ως αλλαγή συνδυάστηκαν, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Μπαξεβανίδης σέντραρε, ο Ντάουντα έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή δεν βρήκε στόχο.

 Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Νιόπλιας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς και τον νεοαποκτηθέντα Φελίπε Γκαγέγος στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί με τον Καμάου που είχε μπει επίσης στο ματς απείλησαν στο 76′ και στο 77′ αλλά ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός κόπηκε και στις δύο περιπτώσεις.

Μέσα στα επόμενα δύο λεπτά όμως οι παίκτες του Νιόπλια είχαν δύο μεγάλες στιγμές όταν αρχικά ο Νοικοκυράκης μόνος του μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και έπειτα ο Νέιρα είδε τον Βέρχουλστ να αποκρούει το πλασέ που επιχείρησε.

Η πίεση του ΟΦΗ απέφερε καρπούς στο 84′ με τους Κρητικούς να φτάνουν στο 1-2.

Έπειτα από έναν εξαιρετικό συνδυασμό από Νοικοκυράκη, Νέιρα και Φαν Ντάινεν, ο Ολλανδός στόπαρε εξαιρετικά τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα δίνοντας το προβάδισμα στους Κρητικούς.

Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο ΟΦΗ είχε μια ακόμα καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.

Στις καθυστερήσεις ο Βιτλής είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ, με το 1-2 να μένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:

 Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Βέρλχουστ, Ντεντάκης, Τουτουαρίμα (65′ Κραγιόπουλος), Λισγάρας, Φατιόν, Σλίβκα, Ματέι (46′ Μπαξεβανίδης), Παπαγεωργίου (65′ Μαρτίνες), Τσιλούλης (65′ Βιτλής), Παλμίδης (46′ Σαχλί), Ιωαννίδης (46′ Ντάουντα)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Γιαννούλης, Πασαλίδης (61′ Διαμαντής), Βούρος, Λυμπεράκης (61′ Γκαγέγος), Μαρινάκης (61′ Ουές), Κοροβέσης, Μπαλογιάννης (71′ Νοικοκυράκης), Νέιρα, Καστάνιος (61′ Φαν Ντάινεν), Γρίβας (61′ Καμάου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση