HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για τα πλημμυρικά και σεισμικά φαινόμενα στο Δήμο Χερσονήσου

Σύσκεψη για τα πλημμυρικά και σεισμικά φαινόμενα στο Δήμο Χερσονήσου

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο συντονισμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας για το έτος 2021 ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χερσονήσου, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σέγκος, στο δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Σ.Τ.Ο. Δήμου Χερσονήσου, δηλαδή εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, τη ΣΕΑΠ, τη Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, το Λιμεναρχείο Χερσονήσου, τη ΔΕΥΑ Χερσονήσου και το Δήμο Χερσονήσου.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και στο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κατά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την αντιμετώπιση επιπτώσεων από πλημμυρικά και σεισμικά φαινόμενα, καθώς και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων ήταν ουσιαστική και εστιάστηκε στο γεγονός ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους, στοχεύει πρωτίστως στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση των φαινομένων. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα και οι ενέργειες που θα βελτιώσουν τόσο το συντονισμό των φορέων αυτών, όσο και πλευρές της επιχειρησιακής λειτουργίας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση