HomeHL-9Σήφης Βαλυράκης: Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του

Σήφης Βαλυράκης: Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του

Θα αποφασίσει για εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έρχεται η ώρα της κρίσης για την υπόθεση Βαλυράκη αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας θα αποφασίσει μέσα στα επόμενα 24ωρα σχετικά με τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, μετά τις καταθέσεις του αυτόπτη μάρτυρα και των δύο ψαράδων που φέρονται ότι εμπλέκονται σε επεισόδιο με τον Σήφη Βαλυράκη, λίγο πριν αυτός βρεθεί στη θάλασσα και χτυπηθεί θανάσιμα από την προπέλα του φουσκωτού του σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εδώ και επτά μήνες, μετά τον θάνατο του 78χρονου πολιτικού στις 24 Ιανουαρίου, είναι στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος έχει μετατεθεί και θα πρέπει να αποχωρήσει από τη Χαλκίδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αποφανθεί για το τι θα γίνει με την πολύκροτη υπόθεση. Αν, δηλαδή, θα ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των καταγγελλόμενων ψαράδων ή αν θα βάλει τη δικογραφία στο αρχείο, κρίνοντας πως ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν είναι αποτέλεσμα εμπλοκής τρίτων προσώπων, αλλά ατύχημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτόπτης μάρτυρας Ε.Α. έχει καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατονομάζοντας τους δύο ψαράδες που είχαν λογομαχία με τον Σήφη Βαλυράκη και που στη συνέχεια ο ένας από αυτούς φέρεται ότι τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

Όμως, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός τούς κάλεσε ως ύποπτους για ανωμοτί κατάθεση μόλις στις 2 Αυγούστου, με καθυστέρηση τριών μηνών και ενώ η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη έχει υποβάλει αναφορά στον Άρειο Πάγο, καταγγέλλοντας τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης και ζητώντας να γίνει περαιτέρω έρευνα στην Αθήνα και όχι στη Χαλκίδα.

Η δικογραφία είναι, πλέον, στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος θα κρίνει αν έχει πειστεί από τους ψαράδες που αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες ή από τον αυτόπτη μάρτυρα που τους κατονομάζει ως δράστες του επεισοδίου με τον παλαίμαχο πολιτικό. Στην πρώτη περίπτωση θα βάλει τη δικογραφία στο αρχείο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των ψαράδων και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα από τακτικό ανακριτή, που θα τους καλέσει, όχι ως μάρτυρες, αλλά ως κατηγορουμένους για να απολογηθούν.

Η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μονόδρομο την άσκηση διώξεων σε βάρος των ψαράδων. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Παγορόπουλος δήλωσε στην «Espresso»: «Η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας του υλικού από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, ενδεχομένως, να περιμένει και άλλα πράγματα που εμείς δεν γνωρίζουμε σε σχέση με την υπόθεση και ο οποίος, εφόσον σχηματίσει γνώμη, θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Όπως έχω πει πολλάκις, η συγκεκριμένη δικογραφία πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για να ασκηθεί ποινική δίωξη και να συνεχίσει η τακτική ανάκριση την ολοκλήρωση της έρευνας».

Πηγή: Espresso

Διαφήμιση
Διαφήμιση