HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΕΗ: Διαγραφή οφειλών για όσους έχουν υποστεί ολική καταστροφή περιουσίας

ΔΕΗ: Διαγραφή οφειλών για όσους έχουν υποστεί ολική καταστροφή περιουσίας

Διευκρινίσεις από την Επιχείρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΔΕΗ, «αναγνωρίζοντας την αγωνία των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές», έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαγραφή τόσο των ληξιπρόθεσμων, όσο και των ενεργών οφειλών τους, όπως έχει εξαγγείλει.

Όπως σημειώνει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, διασφαλίζοντας την απλότητα και την ταχύτητα της διαδικασίας.

Ως εκ τούτου, οι λογαριασμοί που έχουν τυχόν εκδοθεί και αποσταλεί στους πληγέντες που εντάσσονται στη διαδικασία, δεν είναι απαιτητοί και η ΔΕΗ, «επιδεικνύοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της», θα τους συμπεριλάβει στο πλαίσιο των διαγραφών που θα πραγματοποιηθούν έως τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιχείρηση με σχετική ανακοίνωσή της στις 10 Αυγούστου είχε κάνει γνωστό ότι «ανταποκρινόμενη πλήρως στη διαχρονική της σχέση με τους πελάτες της προχωρά σε διαγραφή οφειλών για τους οικιακούς πελάτες της, των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, θα διαγραφεί το σύνολο των οφειλών, που αφορούν σε χρεώσεις ενέργειας, προς τη ΔΕΗ είτε αυτές είναι ληξιπρόθεσμες είτε τρέχουσες οφειλές.

Η επιχείρηση θα αναλάβει τη διαγραφή μετά την ενημέρωσή της από το μητρώο πληγέντων για τους πολίτες που ανήκουν στο πελατολόγιό της. Οι πελάτες θα ενημερωθούν εγγράφως για τη διαγραφή της οφειλής τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση