HomePost ItΗ Δ.Α.Σ. για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η Δ.Α.Σ. για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) σχολιάζει τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Ξενοδοχοϋπαλλήλων χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους ξενοδοχοϋπάλληλους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, για πρώτη φορά 29 τον αριθμό, που έδωσαν τη μάχη και συστρατεύτηκαν, καθώς και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την αγωνιστική φωνή στο σωματείο.

Κάθε ψήφος στη Δ.Α.Σ. για να φτάσει στην κάλπη πέρασε από «κόσκινο»:

  • Από ένα ολόκληρο μηχανισμό που έβαλαν το χέρι τους μέχρι και ξενοδόχοι, κινητοποιώντας προϊσταμένους και ανθρώπους τους μέσα στα ξενοδοχεία.
  • Από διευθυντές και υποψήφιους προϊσταμένους, που έφερναν ακόμα και με το «έτσι θέλω» συναδέλφους στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο στην τσέπη.

Και τι δεν είδαμε: ανακοίνωση με την υπογραφή ξενοδοχείου για στήριξη στην παράταξη της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ), απειλητικά e-mail προϊσταμένης και υποψήφιας προς τους εργαζόμενους, κινητοποίηση διευθυντών που ρωτούσαν εναγωνίως αν ψήφισε το προσωπικό για να το κατεβάσουν!

Μέχρι και συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι που «δεν γέμιζαν το μάτι» στην εφορευτική επιτροπή και τη γραμματεία περνούσαν από «ανάκριση» και όλως τυχαίως δε βρίσκονταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελών, που οι ίδιοι έφτιαξαν και δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν! Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 3 υποψήφιοι με τη Δ.Α.Σ. στις προηγούμενες αρχαιρεσίες και δεκάδες «ύποπτοι» εργαζόμενοι, εξαφανίστηκαν από το μητρώο!

Έφτασαν στο σημείο σε πολλές περιπτώσεις να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, σε τραπέζια εκτός παραβάν, ακόμα και χωρίς να δίνονται ψηφοδέλτια από την εφορευτική επιτροπή παρά την παρουσία δικηγόρων!

Οι εκλογές κράτησαν 19 μέρες, η κάλπη πέρασε σχεδόν από 50 ξενοδοχεία και παραλίγο να συνεχίζονταν και το Δεκαπενταύγουστο μέχρι να βγουν τα απαραίτητα «κουκιά» για τους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία!

Πλειοψηφούσα παράταξη και εφορευτική επιτροπή στην προσπάθειά τους να αποδυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ. ζητούσαν προκαταβολικά τις συνδρομές του 2021 που θα κρατηθούν έτσι κι αλλιώς από τη μισθοδοσία του Αυγούστου!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. έδωσαν τη μάχη, δε λύγισαν ούτε στιγμή. Δεν πέρασε ο σχεδιασμός της εργοδοσίας και της πλειοψηφούσας παράταξης ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ να πετάξουν έξω από το σωματείο τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή οι συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία χειροτερεύουν, η εκμετάλλευση εντείνεται, η εντατικοποίηση, τα κομμένα ρεπό, οι υπερωρίες, η απληρωσιά, οι λιποθυμίες είναι στην καθημερινότητα των συναδέλφων, σε ένα κλάδο που οι εργοδότες παρά τα τελευταία σκαμπανεβάσματα έχουν γεμάτα ξενοδοχεία και συνεχίζουν να μετράνε κέρδη.

Ο νέος αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων στο σωματείο θα βάλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η σύγκρουση με την εργοδοσία θα είναι σκληρή και δεν μπορεί να αφεθεί από τους εργαζόμενους στην υπάρχουσα πλειοψηφία στο Δ.Σ. του σωματείου, που πορεύεται με τη λογική της «εργασιακής ειρήνης», θέλει να τα έχει καλά με όλους, ταυτίζεται με την ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που κάνουν μαθήματα υποταγής και συμβιβασμού και έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα πρωτοστατήσουμε για την οργάνωση των συναδέλφων μέσα στους χώρους δουλειάς, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για τα μεγάλα τους προβλήματα. Για το ανέβασμα της απαιτητικότητάς μας, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με καλύτερους όρους που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, για τη διεκδίκηση της επαναφοράς του εφάπαξ, την καταβολή των δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία, την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχικών, τα βαρέα και ανθυγιεινά. Για μέτρα προστασίας της υγείας μας, για μέτρα στήριξης των γυναικών του κλάδου και των πρακτικάριων και μαθητών τουριστικών σχολών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση