HomeΕΛΛΑΔΑΗ Ισπανία έλαβε την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

Η Ισπανία έλαβε την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

Ύψους 9 δισ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη δόση των κεφαλαίων που της αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 800 δισ. ευρώ, που έχει στόχο να βοηθήσει το μπλοκ να ανακάμψει από την πανδημία του κορονοϊού, έλαβε την Τρίτη η Ισπανία.

Στόχος του Ταμείου είναι να βοηθήσει την οικονομία της ΕΕ να γίνει πιο πράσινη και πιο ψηφιοποιημένη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανία έλαβε το ποσό των 9 δισ. ευρώ από το σύνολο των 69,5 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει από το Ταμείο Ανάκαμψης με τη μορφή επιχορηγήσεων τα επόμενα χρόνια, με στόχο την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην πρόταση που έχει καταθέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το φιλόδοξο σχέδιο της Ισπανίας θα παρέχει κρίσιμη ώθηση ώστε η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία να γίνει πραγματικότητα, θα ψηφιοποιήσει περαιτέρω την οικονομία και θα κάνει την Ισπανία πιο ανθεκτική από ποτέ”, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ανακοίνωσή της.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 289 εκατ. ευρώ, έλαβε και η Λιθουανία, στο πλαίσιο των συνολικών επιχορηγήσεων ύψους 2,22 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει από την ΕΕ.

Capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση