HomeΚΟΣΜΟΣΑφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν γιόρτασαν τη νίκη τους σε λούνα παρκ – Απίστευτες εικόνες

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν γιόρτασαν τη νίκη τους σε λούνα παρκ – Απίστευτες εικόνες

Οι πολίτες επιχειρούν να φύγουν και οι μαχητές επισκέφθηκαν τα... συγκρουόμενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Αφγανιστάν έχει περάσει εκ νέου υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν μετά από 20 χρόνια αμερικάνικης κατοχής και οι εικόνες που έρχονται είναι τόσο ανησυχητικές όσο και αλλόκοτες.

Χιλιάδες Αφγανοί και Αφγανές αγωνιούν για την επόμενη μέρα της πολύπαθης χώρας και προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τρόπο διαφυγής.

Από την άλλη μεριά, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν ορισμένα βίντεο που δείχνουν μαχητές των Ταλιμπάν να γιορτάζουν τη νίκη τους σε λούνα παρκ και γυμναστήρια.

Βίντεο που ανέβασε στο Twitter o ρεπόρτερ του Reuters Χαμίντ Σαλίζι, ο οποίος ζει στην Καμπούλ, δείχνουν μια ομάδα Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ στην πόλη, παίζοντας με τα συγκρουόμενα και ανεβαίνοντας ακόμα και στα αλογάκια του καρουζέλ.

Στα βίντεο που προκαλούν εντύπωση, Ταλιμπάν διαφόρων ηλικιών εμφανίζονται να γελούν και να οδηγούν τα αυτοκινητάκια στην πίστα με τα συγκρουόμενα, κάποιοι κρατώντας μάλιστα και το όπλο τους. Άλλοι έχουν επιλέξει να βρεθούν πάνω στα γνωστά καρουζέλ του λούνα πάρκ, να είναι καβάλα στα αλογάκια που είναι φτιαγμένα για μικρά παιδιά.

Άλλο ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρεται να τραβήχτηκε στο γυμναστήριο του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ, μετά την κατάληψή του από τους Ταλιμπάν. Στο βίντεο νεαροί μαχητές εμφανίζονται να δοκιμάζουν τα όργανα και τα βάρη, γελώντας και τραβώντας φωτογραφίες.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση