HomeHL-LifestyleΟ Δημήτρης Παπαμιχαήλ χορεύει ζεϊμπέκικο στον γάμο της Τζένης Καρέζη, το 1962

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ χορεύει ζεϊμπέκικο στον γάμο της Τζένης Καρέζη, το 1962

Η σπάνια φωτογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποτελούσε έναν από τους πιο γοητευτικούς άνδρες της εποχής του.

Γνωστός για τις πολλές ταινίες του, αλλά κυρίως για τον έρωτά του με την αιώνια ξανθιά του ελληνικού σινεμά, Αλίκη Βουγιουκλάκη (με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον Γιάννη) ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της εποχής του. Ο ίδιος έφυγε από τη ζωή το 2004 σε ηλικία 70 ετών.

Στο προφίλ του συλλέκτη @aithomianakis_photocallery στο Instagram, ο οποίος έχει μια πλούσια συλλογή από παλιά περιοδικά από τη δεκαετία του ‘60 έως σήμερα, είδαμε μια σπάνια φωτογραφία του αξέχαστου Έλληνα γόη. Το ασπρόμαυρο κλικ είναι σκαναρισμένο από το περιοδικό «Εικόνες».

Στο ενσταντανέ βλέπουμε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να χορεύει ζεϊμπέκικο στο γάμο της Τζένης Καρέζη και του Ζάχου Χατζηφωτίου. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ συνοδευόταν από τη Δέσπω Διαμαντίδου, με την οποία τότε διατηρούσε δεσμό, ενώ ο γάμος τελέστηκε στην Αγία Φιλοθέη στις 7 Μαΐου του 1962.

Στη σπάνια φωτογραφία βλέπουμε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να επιδεικνύει τις χορευτικές του ικανότητες στο «μάγκικο» ζεϊμπέκικο.

Η Τζένη Καρέζη έμεινε παντρεμένη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου για πέντε χρόνια. «Όταν φάνηκε να κατεβαίνει από το επάνω μέρος της σκάλας, έμεινα άφωνος. Ήταν το πιο όμορφο πλάσμα που είχα δει ως τότε στη ζωή μου» θα γράψει στη συνέχεια στην αυτοβιογραφία του ο ίδιος. Λίγα χρόνια μετά το διαζύγιο, η Τζένη Καρέζη θα γνωρίσει τον άντρα με τον οποίο θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής της, τον Κώστα Καζάκο.
bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση