HomeHL-CultureΒρετανία: Ο Banksy είναι ο δημιουργός έργων σε πόλεις της ανατολικής ακτής

Βρετανία: Ο Banksy είναι ο δημιουργός έργων σε πόλεις της ανατολικής ακτής

Δείτε εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης του γκράφιτι και πολιτικός ακτιβιστής Banksy επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός μίας σειράς έργων τέχνης που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στις παραθαλάσσιες πόλεις της ανατολικής ακτής της Μεγάλης Βρετανίας.

banksy-1

Ένα βίντεο κλιπ στο Instagram, μόλις τριών λεπτών, με τίτλο «A Great British Spraycation», δείχνει τον καλλιτέχνη να κάνει ένα καλοκαιρινό οδικό ταξίδι, με ένα βαν ζωγραφισμένο με μπογιές.

banksy-2

Το βίντεο δείχνει τον Banksy, με το πρόσωπό του να είναι κρυμμένο, να δουλεύει σε τοίχους, ενώ  περιλαμβάνει, επίσης, περιστασιακές κριτικές από περαστικούς.Σε μία από τις εργασίες σε μία βρετανική ακτή, ένας αρουραίος είναι ξαπλωμένος σε μία καρέκλα στην αποβάθρα, πίνοντας ένα κοκτέιλ. Σε μία άλλη, παραμένοντας στο ίδιο παραθαλάσσιο θέμα, ένα μηχανικό νύχι κρέμεται πάνω από έναν πάγκο, λες και κάποιος που κάθεται εκεί είναι έτοιμος να αποκολληθεί σαν έπαθλο ενός βιντεοπαιχνιδιού.

banksy-3

Ένα άλλο έργο δείχνει τρία παιδιά μέσα σε μία βάρκα. Το ένα κοιτάζει μπροστά, ενώ ένα άλλο βγάζει νερά με έναν κουβά. Από πάνω τους υπάρχει επιγραφή: «Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».

banksy-4

Στην κορυφή μιας στάσης λεωφορείου, ένα ζευγάρι χορεύει στο ρυθμό που παίζει ένας ακορντεονίστας μέσα σε έναν ασπρόμαυρο πίνακα, που προκαλεί την ξεθωριασμένη αίσθηση πολλών ανθρώπων από τα κάποτε ακμάζοντα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας.

banksy-5

Τα τελευταία χρόνια, ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ, ο οποίος διατήρησε το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του, κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον του κόσμου της σύγχρονης τέχνης, με τα δημόσια σχόλιά του σχετικά με τους μετανάστες, την αντίθεσή του για το Brexit, την αποπομπή των ισλαμιστών – εξτρεμιστών, όπως επίσης και προκαλώντας το ενδιαφέρον των αγορών της τέχνης.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση