HomeHL-SportsΓκερντ Μίλερ – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Γκερντ Μίλερ – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Θρήνος στο γερμανικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο θρύλος του γερμανικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Γκερντ Μίλερ δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο Μίλερ θεωρείται από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών, με αξεπέραστες κινήσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο Γερμανός επιθετικός έγραψε ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και με την Εθνική της (Δυτικής) Γερμανίας. Όπως είναι φυσικό τα social media, έχουν γεμίσει με μηνύματα με τον χαμό του. Τα κορυφαία ποδοσφαιρικά σάιτ σε όλο τον κόσμο θυμίζουν το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του.

Ποιος ήταν ο Γκερντ Μίλερ

Ο Γκερντ Μίλερ γεννήθηκε στο Νέρντλιγκεν το 1945. Αγωνίστηκε στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του το 1963/64, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου. Εκεί απογειώθηκε και απογείωσε την ίδια τη βαυαρική ομάδα. Στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε για δύο χρόνια στις ΗΠΑ, από το 1979 έως το 1981, στους Φορτ Λοντερντέιλ Στράικερς.

Με την Εθνική Γερμανίας αγωνίστηκε 62 φορές και πέτυχε 68 γκολ. Ανάμεσα σε άλλα, πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1972.

Επίσης, κατέκτησε 4 φορές την Bundesliga, 4 φορές το Κύπελλο Γερμανίας, 3 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την τρομερή Μπάγερν των αρχών της δεκαετίας του ’70, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 1970 ήταν αυτός που βραβεύτηκε με τη «Χρυσή Μπάλα», ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του Μεξικού. Το 1972 πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» στο Euro του 1972.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση