HomeHL-9Οι δραματικές στιγμές για τη διάσωση του 10χρονου- Προσπαθούσαν να τον ανατάξουν επί 30 λεπτά

Οι δραματικές στιγμές για τη διάσωση του 10χρονου- Προσπαθούσαν να τον ανατάξουν επί 30 λεπτά

Ζει χαρις στις πρσπάθειες της γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ- Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το παιδί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το 10χρονο αγόρι που λίγο έλλειψε να πνιγεί το Σάββατο, ενώ κολυμπούσε καθώς παρασύρθηκε από τα κύματα σε παραλία των Γουρνών με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, οι πρώτες εξετάσεις του 10χρονου παιδιού είναι καλές με τους γιατρούς να είναι πιο αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του παρότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα.

Το 10χρονο αγόρι παρασύρθηκε από τα υπόγεια ρεύματα με τον πατέρα του αλλά και άλλους λουόμενους να «παλεύουν» με τα κύματα προκειμένου να τον βγάλουν στην ακτή.

Δεν είχε τις αισθήσεις του- Προσπαθούσαν να το επαναφέρουν για 30 λεπτά

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατρός του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και πριν ο 10χρονος βγει στη στεριά,  έδινε επί 30 λεπτά «μάχη» μαζί με τους διασώστες για να το επαναφέρουν στη ζωή.

Επί 30 λεπτά προσπαθούσαν να το ανατάξουν και τα κατάφεραν.

Μιλούν για θαύμα

Όσοι είδαν και βίωσαν τη δραματική διάσωση του 10χρονου κάνουν λόγο για θαύμα χάρις  στο πείσμα και τις προσπάθειες της γιατρού και των διασωστών το παιδί επανήλθε στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, και όσα ανέφερε ο διοικητής του Βενιζέλειου Γιώργος Τερζάκης, στο μικρό παιδί έγινε το Σάββατο μια αξονική η οποία ήταν καλή ενώ σε δύο με τρεις ημέρες, η εξέταση αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί.

Το παιδί αφού διασωληνώθηκε και διεκομήσθη με την Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και στη συνέχεια στη ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Πως ξεκίνησαν όλα

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα συνέβησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι όταν μία οικογένεια που κάνει διακοπές στο νησί πήγε να κολυμπήσει παρά τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα.

Δυστυχώς, το 10χρονο παιδί παρασύρθηκε από τα κύματα με τον πατέρα του να το αντιλαμβάνεται και να πέφτει στη θάλασσα για να το σώσει.

Με τη βοήθεια και άλλων λουόμενων το παιδί βγήκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να επαναφέρουν τον σφιγμό του παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του παιδιού μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο καθώς στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί χτύπησε σε βράχια .

Κι άλλη διάσωση ανήλικου παιδιού 

Mετά το 10χρονο αγόρι που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ,  άλλη μια δύσκολη διάσωση έλαβε χώρα  το Σάββατο στην περιοχή των Μαλίων όπου οι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, καθιστούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνη τη θάλασσα.

Ένα 10χρονο κορίτσι από την Γερμανία, φώναζε για βοήθεια την στιγμή που ο πατέρας του ήταν δίπλα αλλά δεν μπορούσε να την πλησιάσει με τα κύματα να τους χωρίζουν και να παρασύρουν το μικρό κορίτσι βαθιά στην θάλασσα.

Χωρίς να χάσει καιρό ο ναυαγοσώστης βούτηξε με αυταπάρνηση στην θάλασσα, κατάφερε να πλησιάσει και να βγάλει έξω ασφαλές το ανήλικο κορίτσι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση