HomeHL-9Ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Πώς θα επιστρέψουν καθηγητές και μαθητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

13 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας. Καθηγητές και μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες με συγκεκριμένα μέτρα όσων αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, γίνεται γνωστό ότι τα σχολεία ανοίγουν 13 Σεπτεμβρίου, ενώ καθορίζονται και οι όροι προσέλευσης εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό, του τελευταίου εξαμήνου, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (με ευθύνη του εργαζομένου), χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται εάν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν και τα έξοδα των τεστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση