HomePost ItΣτον Περιφερειάρχη Κρήτης η λίστα με τα αναγκαία έργα ύδρευσης της Βιάννου

Στον Περιφερειάρχη Κρήτης η λίστα με τα αναγκαία έργα ύδρευσης της Βιάννου

Από τον Νίκο Ηγουμενίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες το αναλυτικό υπόμνημα του Δήμου Βιάννου για τα αναγκαία έργα ύδρευσης της Βιάννου και της ευρύτερης περιοχής ο Νίκος Ηγουμενίδης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε διεξοδικά το υπ’ αριθμ πρωτ. 48070/26.7.2021 υπόμνημα που εστάλη στον ίδιο τον βουλευτή από τον Δήμο Βιάννου με τον τίτλο «Προβλήματα δικτύων ύδρευσης Δήμου Βιάννου». Το υπόμνημα είναι σε συνέχεια της προηγηθείσας συνάντησης με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους της Βιάννου όπου σειρά αναγκαίων έργων ύδρευσης κατεγράφησαν και τέθηκαν αναλυτικά στο Δημαρχείο.

Μεταξύ αυτών περιγράφονται τα έργα και οι αντίστοιχοι προϋπολογισμοί για την υδροδότηση των οικισμών Κερατοκάμπου και Βαχουδιανού Ξεροκάμπου, το έργο της κατασκευής νέας υδρευτικής δεξαμενής για τις ανάγκες του οικισμού Καστρίου, η κατασκευή νέας υδρευτικής δεξαμενής για τις ανάγκες του οικισμού Άρβης, η αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Τερτσών αλλά και Καλαμίου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης του Νίκου Ηγουμενίδη και του Περιφερειάρχη, τονίστηκαν οι έντονες ανάγκες που σήμερα παρουσιάζονται από τα πεπαλαιωμένα και άνευ συντήρησης δίκτυα ύδρευσης, με τις συχνές διαρροές-διακοπές ύδρευσης, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του θέρους, ενώ το αναλυτικό υπόμνημα έρχεται σε συνέχεια της διασφάλισης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη της αναγκαίας χρηματοδότησης των ώριμων έργων και μελετών για την Βιάννο σε μια κοινή προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στην προηγούεμνη συνάντηση δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» από την Περιφέρεια για να κατατεθεί και να προχωρήσει – παράλληλα με επικοινωνία με τον υπεύθυνο μηχανικό του Δήμου κ. Γεώργιο Παπαμαστοράκη που είχε την επίβλεψη –  η ολοκληρωμένη πλέον ακτομηχανική μελέτη για το έργο Κερατοκάμπου-Καστρίου υπό την ονομασία μελέτη «Ακτομηχανικής, Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Γεωτεχνικής Έρευνας, Οριστικής Λιμενικών Έργων και τευχών δημοπράτησης παραλίας Καστρίου–Κερατοκάμπου» ύψους άνω του 1,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έχει πρόσφατα απευθύνει επιστολή σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Βιάννου με σκοπό τον κοινό βηματισμό – συντονισμό προκειμένου να ασκηθούν από κοινού όλες οι παρεμβάσεις που χρειάζονται με στόχο ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης και ποιοτικά πόσιμο νερό για όλους στη Βιάννο.

Τονίζεται, τέλος, ότι ήδη οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν από κοινού καταθέσει σχετική ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών για το δίκτυο ύδρευσης της Βιάννου με στόχο να ενισχυθεί ο δήμος με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό αλλά και να χρησιμοποιηθούν και να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα σημερινά χρηματοδοτικά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση