HomeHL-9Aπανωτές διαρρήξεις σε Μασταμπά και Θέρισο

Aπανωτές διαρρήξεις σε Μασταμπά και Θέρισο

Δύο διαφορετικές ομάδες διαρρηκτών- Ποια η μεθοδολογία τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο διαφορετικές ομάδες διαρρηκτών, οι οποίες δρουν με διαφορετικό τρόπο, βλέπουν στελέχη της τοπικής Αστυνομίας πίσω από τις απανωτές διαρρήξεις που έχουν καταγγελθεί τις τελευταίες ημέρες κυρίως σε Μασταμπά και Θέρισο.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ αναφέρουν ότι η μία ομάδα που είναι αυτή με τα λιγότερα μέχρι στιγμής «χτυπήματα» επιδίδεται σε διαρρήξεις με το να σπάει τους ομφαλούς, ενώ τα μέλη της δεύτερης – όπως εκτιμάται- εγκληματικής ομάδας έχει προχωρήσει στις περισσότερες διαρρήξεις κάνοντας αναρριχήσεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι η έξαρση των διαρρήξεων άρχισε από τα τέλη του περασμένου μήνα μέχρι και σήμερα, και ένα από τα σενάρια που εξετάζεται με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι να πρόκειται για «περιφερόμενους διαρρήκτες», οι οποίοι χτυπούν και φεύγουν. «Κάτι τέτοιο το έχουμε συναντήσει πολλές φορές και στο παρελθόν από συγκεκριμένες ομάδες κακοποιών.

Μπορεί όμως να είναι και άτομα που διαμένουν εδώ» σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί περίπου 12 διαρρήξεις στις συγκεκριμένες περιοχές με τη συντριπτική πλειονότητα να σχετίζονται με τη μέθοδο της αναρρίχησης.

Ως προς αυτή τη μεθοδολογία, αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι οι δράστες έχουν φθάσει να αναρριχηθούν μέχρι και το δεύτερο όροφο πολυκατοικιών, γνωρίζοντας τις περισσότερες φορές ότι οι ένοικοι ή οι ιδιοκτήτες των χώρων αυτών απουσιάζουν.

Μάλιστα, στις Αρχές φαίνεται να έχει δοθεί από τα θύματα υλικό από κάμερες στις περιοχές όπου υπήρχαν περιστατικά.

Σε ό,τι αφορά στην «κλασική» μέθοδο, είναι εντυπωσιακό όπως μας είπαν και άτομα τα σπίτια των οποίων παραβιάστηκαν, ότι οι δράστες έδρασαν με τέτοιο τρόπο που δεν προκάλεσαν ζημιές στις εισόδους που παραβίασαν, οι οποίες αν και ήταν ασφαλείας, παραβιάστηκαν με μεγάλη ευκολία. «Λες και ήξεραν πού ακριβώς θα τοποθετήσουν το αντικείμενο που χρησιμοποίησαν» σχολίασε θύμα διάρρηξης.

«Από τους αστυνομικούς πληροφορηθήκαμε ότι οι σπείρες αυτές μπορεί να αποτελούνται από άτομα που μένουν σε άλλες περιοχές κι όχι στο Ηράκλειο. Έρχονται χτυπούν και φεύγουν» ανέφερε άλλο θύμα διάρρηξης.

Λεία

Όπως λένε αστυνομικοί, οι συγκεκριμένες περιοχές μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο διαρρηκτών κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή του Μασταμπά ένα από τα σπίτια που παραβιάστηκε ήταν αυτό ενός γνωστού εμπόρου σε είδη ένδυσης από το οποίο πήραν περίπου 18 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας περίπου 10 χιλιάδων ευρώ.

Στην ίδια περιοχή σημειώθηκε μία ακόμα μεγάλη διάρρηξη. Από το συγκεκριμένο σπίτι, στο οποίο υπήρξε παραβίαση της πόρτας με κατσαβίδι, οι δράστες αφαίρεσαν περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ αλλά και κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Εκτίμηση των αρμοδίων είναι ότι οι ομάδες αυτές αποτελούνται από τουλάχιστον τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχε το ρόλο «τσιλιαδόρου» και οι άλλοι είναι οι κλασικοί «μπουκαδόροι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση